Γ. Καλαϊτζάκης: «Ηταν η μόνη μου επιλογή το εξωτερικό, όταν είσαι ξένος σε σέβονται περισσότερο»

08:30 | 09/01/2024

O Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο EOK Web Radio για την απόφασή του να αγωνιστεί στη νεοφώτιστη της Easy Credit BBL, Τούμπινγκεν, τονίζοντας πως το εξωτερικό ήταν η πρώτη του προτεραιότητα όταν έμαθε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για το πώς βρλέθηκε στη Γερμανία και την Τούμπινγκεν: "Αποδεσμεύτηκα αργά απ’ τον Παναθηναϊκό, ήταν μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου και όλες οι ομάδες είχαν κλείσει τα ρόστερ τους. Κοιτούσα προς την Ισπανία περισσότερο, αλλά οι περισσότερες ομάδες δεν ήθελαν παίκτη. Δεν ήθελα να περιμένω άλλο, είπα στον μάνατζέρ μου ότι ήθελα να πάω κάπου και να παίξω, σε μια καλή διοργάνωση όπως η Γερμανία και έτσι ήρθα. Μίλησα με τον προπονητή μέσω τηλεφώνου 3-4 μέρες πριν υπογράψω, μου άρεσαν όσα μου είπε και υπέγραψα εδώ".

Για το αν ήταν η πρώτη του επιλογή του εξωτερικό: "Απ’ το καλοκαίρι που ήξερα ότι δε θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, ήταν η μόνη μου επιλογή το εξωτερικό, γιατί όταν είσαι 'ξένος' σε σέβονται καλύτερα και περισσότερο. Γι’ αυτό πήρα αυτήν την απόφαση και ήθελα μόνο έξω".

Για την Τούμπινγκεν: "Είναι μια καλή και νέα ομάδα. Είχε ανέβει από πέρυσι απλά δεν είχε το μπάτζετ να συμμετάσχει. Φέτος βρήκαν κάτι χορηγούς απ’ ό,τι έμαθα και μπόρεσαν να είναι στην κατηγορία. Είναι μια νέα ομάδα, ο προπονητής είναι Φινλανδός, ένας… σκληρός νικητής, μεταφέρει αυτό το κλίμα στην ομάδα. Είναι νωρίς ακόμα, η ομάδα πάει καλύτερα βδομάδα με βδομάδα".

Για την υποδοχή του απ’ την ομάδα και τη ζωή στην πόλη: "Όλοι με έχουν αγκαλιάσει, ήταν πολύ καλοί, περίμεναν πολλοί την άφιξή μου εδώ. Δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μπορούσε ένας παίκτης απ’ τον Παναθηναϊκό να έρθει εδώ, αυτό μου λένε. Είναι όλα πολύ ωραία εδώ πέρα, όλοι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, είναι επαγγελματίες γενικότερα στη Γερμανία. Η πόλη είναι πολύ ωραία, έχει πολλά πράγματα να κάνεις, έχει πολλές ωραίες πόλεις κοντά, οπότε η καθημερινότητα δεν είναι μονότονη. Εγώ θέλω να αφοσιωθώ 100% σε αυτό που κάνω και να γίνω καλύτερος".

Για το γερμανικό πρωτάθλημα: "Το γερμανικό μπάσκετ με έχει εκπλήξει θετικά. Ήξερα ότι είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα πριν έρθω, αλλά τα πράγματα τα βλέπω ακόμη πιο θετικά. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολλή οργάνωση, αλλά περισσότερο με έχει εκπλήξει το αγωνιστικό κομμάτι. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, το μπάσκετ πολύ γρήγορο και νομίζω είναι κάτι που θα με κάνει καλύτερο παίκτη".

Για το αν του ταιριάζει το γερμανικό στυλ μπάσκετ: "Σίγουρα είναι κάτι που μου ταιριάζει. Είναι γρήγορο το παιχνίδι και ήθελα σε ένα τέτοιο στυλ πρωταθλήματος να πάω. Ήμουν έξω πολύ καιρό, αλλά με βοηθούν οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου. Βρίσκω τα πατήματά μου σιγά-σιγά και πιστεύω ότι στο μέλλον θα είμαι ακόμη καλύτερος".

Για το ενδιαφέρον του κόσμου στη Γερμανία για το μπάσκετ: "Μιλάμε για μια χώρα που βγήκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είναι σίγουρα μες στην κουλτούρα τους, κάθε γήπεδο, όσο έχω παίξει μέχρι στιγμής, είναι sold-out. Μαζεύεται πολύς κόσμος, πολλά νέα παιδιά, ο κόσμος είναι ξεκάθαρα μπασκετικός, δηλαδή γνωρίζει καλά το άθλημα και στηρίζει την ομάδα του. Είναι γενικότερα μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα".

Για την πρώτη του απόπειρα στο εξωτερικό, στη λιθουανική Νεβέζις: "Ήταν λίγο δύσκολο, γιατί ήμουν και πιο μικρός σε ηλικία. Ήταν η πρώτη μου φορά στο εξωτερικό, οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω. Βοήθησε πολύ ότι είχα και τον Παναγιώτη μαζί, ήμασταν στην ίδια ομάδα. Και εκεί μας είχαν υποδεχτεί πολύ όμορφα. Ήταν πολύ καλά στη Λιθουανία και δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν λόγω covid. Θυμάμαι μόνο ωραίες στιγμές και πραγματικά μου έχει μείνει".

Για τις δύο γερμανικές ομάδες της EuroLeague: "Νομίζω ότι η Άλμπα “επενδύει” περισσότερο σε νέα και ταλαντούχα παιδιά, που δεν έχουν εμπειρία από EuroLeague. Γι’ αυτό δεν έχει καταφέρει ακόμα να είναι τόσο ανταγωνιστική. Οι παίκτες του ρόστερ της είναι πολύ καλοί, πολύ ταλαντούχοι και με πολλές δυνατότητες. Απ’ την άλλη, η Μπάγερν έχει παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία, πιο παιγμένους στην Ευρωλίγκα, έχει έναν προπονητή που είναι απ’ τους κορυφαίους στον τομέα αυτό. Έχει βάλει ήδη το λιθαράκι του στη Μπάγερν, είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα, παίζει πολύ γρήγορα και δυνατά. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες στο μέλλον θα γίνουν καλύτερες".

Για το με τι θα ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν: "Σίγουρα θέλω η ομάδα να μπει στα playoffs του πρωταθλήματος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κάνει όσες περισσότερες νίκες γίνεται και να βελτιωθώ σαν παίκτης"..

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.