Γενναίες αποφάσεις μπροστά σ' ένα κρίσιμο μονοπάτι

Απόψεις

Ένα κρίσιμο καλοκαίρι για το οποίο στον ΟΦΗ πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν από τώρα.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της τρέχουσας χρονιάς, ακόμα κι αν ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες και ο ΟΦΗ τα φέρει όλα τούμπα με πρόκριση στο κύπελλο και είσοδο στα πλέι οφ, στην ΠΑΕ οφείλουν να αρχίσουν από τώρα το «γράψιμο» της επόμενης σελίδας στο αγωνιστικό κομμάτι.

Συμβόλαια λήγουν (βασικότατων ποδοσφαιριστών), η ομάδα γενικώς δείχνει να έχει πιάσει το ταβάνι της, ίσως ήρθε η ώρα για το restart και τις γενναίες αποφάσεις που θα ορίσουν το μέλλον της ομάδας.

Είναι... παγκόσμιο φαινόμενο ένας σύλλογος να λειτουργεί με υψηλά στάνταρ στο εξωαγωνιστικό κομμάτι και ταυτόχρονα να μη βρίσκει προκοπή μέσα στο χορτάρι. Αποτελεί case study που λένε και στο χωριό μου πώς γίνεται στην εξαετία του Μιχάλη Μπούση στην ΠΑΕ ο ΟΦΗ να είναι μονίμως μία ομάδα - ασανσέρ, χωρίς αγωνιστική σταθερότητα και ένα ορθολογικό πλάνο που δεν θα φέρει τις σούπερ ντούπερ αλλαγές ούτε ξάφνου θα κάνει την ομάδα πρωταθληματική, αλλά θα γίνονται τα αυτονόητα και θα ισχυροποιηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Οταν ο ΟΦΗ του Μπούση μπήκε πλέι οφ, βγήκε Ευρώπη, έδειξε στοιχεία ανοδικής πορείας, ουδείς έχτισε πάνω σε αυτό. Όλοι παραδέχθηκαν ότι ίσως αυτή η επιτυχία ήρθε πρόωρα, αλλά αφού ήρθε ποιος έπεσε πάνω της για να εκμεταλλευτεί τα κέρδη και να φτιάξει το αύριο;

Ας γίνει τώρα. Στην απογοήτευση και τον προβληματισμό. Ας «χτιστεί» ο ΟΦΗ από αυτό που θα μείνει στο φινάλε της τρέχουσας χρονιάς για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα βάσει (ποδοσφαιρικής) λογικής και σταθερότητας.

Για να σταματήσει το ποδόσφαιρο να τιμωρεί τον ΟΦΗ και τις επιλογές του ας παρθούν από τους επικεφαλής και κυρίως από τον Μιχάλη Μπούση γενναίες αποφάσεις που θα εμπνεύσουν και θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ξέρει τι θέλει και πως θα πάρει αυτό που θέλει. Να φτιαχτεί ένα μοντέλο που θα το υπηρετήσουν αυτοί που πρέπει και θα το πιστέψει ο κόσμος για να επανέλθει η συσπείρωση. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.