Πικρός αποκλεισμός από το Euro

Διεθνή

Το χαμένο πέναλτι του Γιακουμάκη αποδείχθηκε μοιραίο, η Ελλάδα έχασε 4-2 στα πέναλτι κι η Γεωργία πέρασε στο Euro.

Μπακασέτας και Γιακουμάκης έχασαν πέναλτι, με την Γεωργία να παίρνει την πρόκριση με 4-2 σε ένα μεγάλο ματς χωρίς γκολ στα 120 λεπτά (0-0), με την εθνική να λυγίζει στη «ρωσική» ρουλέτα.

Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και τις δύο ευκαιρίες της Γεωργίας, η Ελλάδα, η οποία κατέβηκε ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με το Καζακστάν, είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε την κατοχή, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να κάνει φάση στην εστία των γηπεδούχων.

Η Γεωργία βρήκε φάσεις λίγο πριν από την ανάπαυλα απειλώντας την Ελλάδα. Η πρώτη ήρθε από τον Ζιβζιβάτζε, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ απευθείας κι ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ. Η δεύτερη ήρθε μετά την εκτέλεση του κόρνερ με τον Σενγκέλια να σουτάρει από καλή θέση, αλλά άστοχα.

Στο φινάλε από μία ένταση ανάμεσα στον Μάνταλο και τον Κβαρατσχέλια υπήρξε γενικευμένο επεισόδιο και λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση. Τελικά ο διαιτητής Μαρτσίνιακ απέβαλε από τον πάγκο τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Γιόργκι Λόρια, τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα και πρώην του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έδειξε να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι. Δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τους Γεωργιανούς να τρέξουν και να βγάλουν τα στοιχεία του παιχνιδιού τους. Το ματς είχε δύναμη, μεγάλες μονομαχίες αλλά ελάχιστες τελικές.

Η εθνική κέρδισε και στο δεύτερο ημίχρονο κόρνερ, χωρίς να αξιοποιήσει κάποιο από αυτά. Ο Γκουστάβο Πογέτ πέρασε στο γήπεδο τους Ρότα, Κωνσταντέλια και Σιώπη, με τον τελευταίο να δίνει πολλά τρεξίματα στον άξονα. Φάσεις, όμως, δεν βγάλαμε ούτε δεχθήκαμε και το 0-0 ήταν φυσιολογικό κι έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Στην παράταση και δη στο πρώτο μέρος της είδαμε όσες ευκαιρίες δεν είχαν κάνει οι ομάδες στην κανονική διάρκεια. Η Ελλάδα ακούμπησε το 0-1 στην κεφαλιά στο δοκάρι του Μαυροπάνου, στο 102' και τρία λεπτά μετά η Γεωργία έχασε πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία με τη σωτήρια επέμβαση του Βλαχοδήμου στο εξ επαφής πλασέ του Νταβιτασβίλι.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης το ευχάριστο για την Εθνική ήταν η αποχώρηση του Χβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος έφυγε με αναγκαστική αλλαγή από την αναμέτρηση. Κατά τα λοιπά, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν για το γκολ, αλλά παρά τον ανοιχτό χώρο και τις επιθέσεις, το 0-0 δεν άλλαξε και ο αγώνας οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί η Εθνική ήταν άστοχη, συγκεκριμένα έχασε δύο με Μπακασέτα και Γιακουμάκη, το δεύτερο αποδείχθηκε μοιραίο, αφού η Γεωργία ευστόχησε στο επόμενο και με 3-2 πήρε το εισιτήριο για το Euro 2024 αφήνοντας εκτός την Ελλάδα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Κοτσορασβίλι 1-0

Μπακασέτας Απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι

Νταβιτασβίλι 2-0

Μασούρας 2-1

Μικαουτάτζε άουτ

Μπουχαλάκης 2-2

Ντβάλι 3-2

Γιακουμάκης άουτ

Κβεκβεσκίρι 4-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ λ.τρ. Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (109’ λ.τρ. Κβιλιτάια).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ λ.τρ. Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ λ.τρ. Σιώπης), Μάνταλος (98’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.