Γι' αυτό ήθελε τον Μπρεσάν ο Μελ

08:20 | 22/01/2024

Κόντρα στον Παναιτωλικό φάνηκε γιατί ο Βραζιλιάνος στόπερ είναι αυτό που έλειπε απ' τον ΟΦΗ του Πέπε Μελ.

Φτάνει ένα ματς για να βγάλεις συμπεράσματα για έναν ποδοσφαιριστή; Ναι, είναι ξεκάθαρη η απάντηση. Το τι θα δείξει στη συνέχεια είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, αλλά ως προς τις αρετές που έχει ένας παίκτης το ένα παιχνίδι είναι αρκετό.

Αναρωτηθήκαμε γιατί ο Πέπε Μελ ζήτησε και στόπερ τον Γενάρη ενώ έχει ήδη Λαμπρόπουλο, Βούρο, Πασαλίδη και Καρώ. Η απάντηση είναι απλή: ο Μάθιου (ή Ματέους) Μπρεσάν είναι διαφορετικός αμυντικός από αυτούς που διαθέτει ο ΟΦΗ.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είδαμε για πρώτη φορά εφέτος τον στόπερ να προσπαθεί να χτίσει το παιχνίδι από την άμυνα, το περιβόητο build up. Ο 32χρονος αμυντικός το έκανε αρκετές φορές, κυρίως με μακρινές μπαλιές που σημαίνει πως «βλέπει» γήπεδο, δεν πετούσε την μπάλα μακριά.

Επίσης, «έδεσε» αμέσως με τον Πραξιτέλη Βούρο λες κι έπαιζαν μαζί καιρό, ενώ οι τοποθετήσεις του άγγιξαν το τέλειο. Επιδραστικός μέσα στο παιχνίδι, έδινε συνεχώς εντολές, είχε σωστές τοποθετήσεις, έδειξε έμπειρος και στις στιγμές εκείνες που δεν μπορούσε να κερδίσει σε ταχύτητα, κέρδιζε με το μυαλό.

Είναι δεδομένο ότι ο ΟΦΗ απέκτησε έναν στόπερ με χαρακτηριστικά που δεν είχε και ο Πέπε Μελ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, ήθελε βοήθεια στη δημιουργία κι από πίσω, να είναι δηλαδή ενεργοί οι αμυντικοί στο χτίσιμο επιθέσεων.

Ο Μπρεσάν έχει αυτό το «πακέτο» που ταιριάζει στο παιχνίδι του Ισπανού προπονητή. Έχει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον ΟΦΗ όχι μόνο αμυντικά, αλλά και στο παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Μελ.

Είπαμε, μπορεί η συνέχεια να είναι διαφορετική, δεν έχουμε μαντικές ικανότητες, καταγράφουμε αυτά που είδαμε ως πρώτο δείγμα και είναι σίγουρο ότι ο ΟΦΗ έκανε διάνα στη συγκεκριμένη μεταγραφή αρκεί φυσικά να συνεχίσει έτσι. Και μη ξεχνάτε πως πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.