Γι’ αυτό ο ΟΦΗ επέλεξε τον Βάτερμαν

Απόψεις

Ο Μπόι Βάτερμαν αναμένεται να είναι η επόμενη μεταγραφή του ΟΦΗκαι ο Γιάννης Χαμαλάκης σκιαγραφεί το προφίλ του υψηλόσωμου τερματοφύλακα

Πριν από λίγα λεπτά, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του ΟΦΗ με τον τερματοφύλακα Μπόι Βάτερμαν. O υψηλόσωμος τερματοφύλακας αναμένεται στην Κρήτη την Παρασκευή, και αν όλα πάνε καλά με τις εξετάσεις, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την κρητική ομάδα. Πιθανότατα, το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα έχει διετούς διάρκειας, κάτι που θέλει και ο ίδιος.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Όμιλος θα κάνει μια μεταγραφή - έκπληξη, με ένα όνομα που δεν είχε γραφτεί, έναν έμπειρο τερματοφύλακα και όποιος έχει εικόνα από ΑΠΟΕΛ και προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα θα τον είχε παρατηρήσει.

Συν και πλην

Με μια πρώτη ανάγνωση και χωρίς καμία διάθεση να προδικάσω το οτιδήποτε, για κάποιον που δεν γνωρίζει, αξίζει να τονιστεί ότι ο Βάτερμαν είναι ένας ''κλασσικός'' τερματοφύλακας της Ολλανδικής σχολής. Κοντά στο 1.90, με μακριά άκρα, ένας γκολκίπερ που με την μπάλα στα πόδια, μοιάζει περισσότερο με αμυντικό χαφ, αφού πέραν της άνεσής του στην κατοχή, έχει την ποιότητα για 30άρες μπαλιές ακριβείας. Μένει να το επιβεβαιώσει και με τα ''ασπρόμαυρα'' Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, γι αυτό τον επέλεξε ο ΟΦΗ, μιας και είναι γνωστό ότι στην κρητική ομάδα ψάχνουν τις πολλές κατοχές σε ένα 90λεπτοκαι η επίθεση ξεκινάει από την ''Θέση 1''.

Ο 36χρονος τερματοφύλακας έχει κοντινά χαρακτηριστικά στον Εουρέλιο Γκόμεζ, για όσους θυμάστε. Στα συν του οι παραστάσεις από σπουδαίες διοργανώσεις και καλές εμφανίσεις σε μεγάλα ματς και ο καλός χαρακτήρας του, όπως τονίζουν στην Κύπρο.

VATERMAN-17.jpg#asset:229296


Όμως, τα τελευταία χρόνια ο Βάτερμαν έχει περάσει αρκετά διαστήματα παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και ''γκρίνιας'' από διοίκηση και φιλάθλους.

Μέχρι το 2018 αναντικατάστατος στον ΑΠΟΕΛ όμως στη συνέχεια τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε. Έκανε αρκετά - αβίαστα - λάθη κυρίως στις εξόδους τουη αγωνιστική του πτώση τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εμφανής ενώ στα αρνητικά και η απραξία τον τελευταίο χρόνο, αφού έχει να αγωνιστεί βασικός σε επίσημο παιχνίδια από τον Φεβρουάριο του 2019!

Η καριέρα του

''Μεγάλωσε'' ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Χέρενφεν, αγωνίστηκε σε Αλκμάαρ, PSV και Ντε Γκράφφτσαπ μετρώντας πάνω 120 συμμετοχές στην Α' Ολλανδίας. Ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, πέρασε και από το πρωτάθλημα της Τουρκίας με την Καραμπούκ, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια βασικός κίπερ στον ΑΠΟΕΛ με συμμετοχές στο Κυπριακό πρωτάθλημα, 20 ματς σε προκριματικά και ομίλους του CHL και συνολικά περίπου 70 Ευρωπαϊκά παιχνίδια (Europa, CHL).

Ο ΟΦΗ δεν έχει κανέναν άλλο παίκτη στο ρόστερ του με τόσες Ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Ο Βάτερμαν δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τον ΑΠΟΕΛ καθώς ο Σλοβένος Μπέλετς του είχε πάρει την θέση, κάτι που δυσαρεστούσε τον ίδιο. Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες, η κυπριακή ομάδα δεν του έκανε πρόταση ανανέωσης και έτσι είχε δικαίωμα να συμφωνήσει με όποια ομάδα ήθελε.

Ξανά μαζί με Βούρο

Ο Μπόι Βάτερμαν θα βρει στην Κρήτη έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Πραξιτέλη Βούρος. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν μαζί στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια και θα βρεθούν - εκτός απροόπτου - μαζί και σε ένα άλλο νησί για λογαριασμό του ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίρνει Βάτερμαν ο ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.