«Γι αυτό θα πάρει αποτέλεσμα ο ΟΦΗ στο Βικελίδης»

Απόψεις

Ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει στο Capitano.gr γιατί η κρητική ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι

H πραγματικότητα είναι ότι ούτε η εκτός έδρας συμπεριφορά του ΟΦΗ την εφετινή σεζόν αλλά ούτε και η εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν ο Άρης πριν την διακοπή, είναι καταστάσεις που μπορεί κάποιος φίλαθλος της κρητικής ομάδας να αισιοδοξεί για το ματς της Κυριακής. Όμως, εκτιμώ ότι αυτό το ματς είναι μια διαφορετική ιστορία, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Χωρίς καμία προδιάθεση να ''μπλέξω'' στοίχημα και αποδόσεις στην ποδοσφαιρική ανάλυση, έχω την αίσθηση ότι την Κυριακή (31/03) ο ΟΦΗ έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα στο ''Βικελίδης'' από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αν θέλετε, αυτό αποτυπώνει και η βαθμολογία καθώς και τα αποτελέσματα των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα.

Όμως, εκτιμώ ότι αυτό το ματς, όπως και τα εναπομείναντα, είναι μια διαφορετική ιστορία. Τη δεδομένη στιγμή πιστεύω ότι ο ΟΦΗ έχει τύχη στο ματς, παραθέτω παρακάτω τους λόγους:

ΛΟΓΟΣ Νο1: Κίνητρο

Σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, οι τελευταίες αγωνιστικές είναι μια ΑΛΛΗ ιστορία. Άσχετα από το ποια εξέλιξη παίρνει ένας αγώνας, όταν μια ομάδα παίζει τη... ζωή της, στις τελευταίες στροφές, πολλές φορές ''μεταμορφώνεται''. Ο ΟΦΗ έχει δείξει βελτιωμένος στα τελευταία παιχνίδια, σε συνδυασμό με το ισχυρό του κίνητρο του μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, από ότι μέχρι τώρα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Συνάμα, ισχυρό κίνητρο δεν έχει ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μια απόσταση ασφαλείας 7 βαθμών από τον 6ο Παναιτωλικό, το πρόγραμμα του δεν είναι εύκολο όμως την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί την αδιάφορη βαθμολογικά Ξάνθη. Άνετος και ωραίος.

ΛΟΓΟΣ Νο2: Διακοπή

Μέχρι και πριν την διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, ο Άρης στα τελευταία 8 παιχνίδια έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό στο ''Καραϊσκάκης''. Ξεκάθαρα, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Superleague, συνέτριψε την ΑΕΚ, δεν έχασε στην Τούμπα και γενικότερα παρουσίασε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια. Όλα αυτά όμως, πριν τη διακοπή. Συνήθως, η παύση κάνει κακό σε μια φορμαρισμένη ομάδα.

ΛΟΓΟΣ Νο3: Απουσία Βέλεθ

Aπό το ματς της Κυριακής, θα απουσιάσει λόγω κάρτες ο καλύτερος στόπερ του Άρη, και ένας από τους κορυφαίους της Superleague, ο Φραν Βέλεθ. O Ισπανός έχει αγωνιστεί σε 20 από τα 25 ματς των ''κιτρίνων'' εφέτος.

Σε αυτή την απουσία προσθέτω τον εξαιρετικό Λάρσον ο οποίος δεν είναι στο 100 % ενώ και ο Τόνσο θεωρείται αμφίβολος. Δύο προσθήκες του Ιανουαρίου που έχουν προσφέρει ισορροπία στα χαφ του Άρη. Επίσης, η κούραση του ''τρεχαλατζή'' Σιώπη, ο οποίος ήταν στα ταξίδια της Εθνικής, είναι μια παράμετρος που αξίζει να τονιστεί, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ίσως να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

ΛΟΓΟΣ Νο4: Η πρόσφατη παράδοση 

Μπορεί η συνολική παράδοση να μην κολακεύει τον ΟΦΗ στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' όμως τα τελευταία χρόνια η κρητική ομάδα έχει να λέει για την καλή του παρουσία στο γήπεδο της Παπαναστασίου. Στις δύο προηγούμενες χρονιές οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της Football league, πέρυσι ο ΟΦΗ πήρε ένα άνετο 0-0 ενώ πρόπερσι ηττήθηκε με 0-1 έχοντας δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση (2004) των δύο στη Θεσσαλονίκη, Άρης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0, ενώ το ίδιο σκορ εμφανίστηκε και τη σεζόν 2012-2013. Κλείνοντας τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων, τη χρονιά 2011-2012, ο Όμιλος ηττήθηκε δύσκολα με 0-1, με μια κεφαλιά του Λαζαρίδη στο τελευταίο 20λεπτο. Συνοπτικά το 2-3-0 των πρόσφατων αναμετρήσεων, με βάση και τα σκορ, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στο ''ασπρόμαυρο'' στρατόπεδο.

ΛΟΓΟΣ Νο5: Η επιστροφή του Βουό

Ο Ιβοριανός έλειψε πολύ. Όχι τόσο για τα γκολ του, όσο για την συνολική του παρουσία στους αγώνες. Ο Βουό κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια βοηθάει αρκετά στην ανάπτυξη, πιέζει τα αντίπαλα στόπερ, υποδέχεται καλύτερα από όλους τους επιθετικούς του ΟΦΗ την μπάλα ενώ στα στημένα είναι μαχητικός. O Boυό αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή μετά από 1,5 μήνα, στο ματς που η κρητική ομάδα τον χρειάζεται πολύ.

Αντί επιλόγου: Τα παραπάνω ποδοσφαιρικά επιχειρήματα δεν προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο ΟΦΗ είναι φαβορί στο ''Βικελίδης''. Ξεκάθαρα ''όχι''. Απλώς, αποδεικνύουν ότι τη δεδομένη χρονική συγκυρία, το σύνολο του Χάιμε Βέρα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάτι από τον Άρη, ίσως και η τύχη να του δώσει πίσω αυτό που του πήρε στο ματς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.