Για να φτάσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να πας από το σωστό δρόμο

Απόψεις

Σημασία έχει και το ταξίδι, αλλά και ο προορισμός και για να φτάσει ο ΟΦΗ στον τελικό χρειάζεται δουλειά.

Η κλήρωση του ΟΦΗ στους «16», αλλά και το μονοπάτι προς τον τελικό, είναι όπως λέμε στην καθομιλουμένη, «λουκούμι». Από το να κλείσεις όμως εισιτήρια για τον τελικό του ΟΑΚΑ μέχρι να φτάσεις σε αυτόν, είναι ένα... κάζο δρόμος. Κι επειδή ακριβώς ο ΟΦΗ έχει πρόσφατες απογοητεύσεις και σοκαριστικούς αποκλεισμούς, η επιλογή της φράσης «λίγα λόγια, πολλή δουλειά» είναι αυτή που θα συνοδεύει την Κρητική ομάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο κόσμος καλά κάνει και ονειρεύεται τελικό, ας μη κρυβόμαστε η κλήρωση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει ο ΟΦΗ. Η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με τα παθήματα και το αν αυτά θα γίνουν μαθήματα.

Σκεφτείτε πως φέτος που δεν ακούστηκε από επίσημα χείλη τόσο ξεκάθαρα η φράση «πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο κύπελλο» (άλλο βέβαια πως κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο και το απαιτεί το μέγεθος του συλλόγου), η κληρωτίδα του έκανε το χατίρι και του έστρωσε το δρόμο προς το... Μαρούσι την 17η Μαϊου.

Στον ΟΦΗ, πάντως, μην περιμένετε... χαρές και πανηγύρια. Είπαμε, χαμηλά η μπάλα. Ο Δέλλας, χθες, ήταν ξεκάθαρος μέχρι και... αναμενόμενος στις δηλώσεις του: «Αργεί ακόμα, υπάρχουν άλλα παιχνίδια μπροστά, και αυτό που πρέπει να μας νοιάζει περισσότερο είναι το πως η ομάδα θα αποκτήσει την χημεία που θέλουμε».

Αυτό έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή: η χημεία. Να μπει τέλος στα σκαμπανεβάσματα και στις ψυχρολουσίες. Να πάψει ο ΟΦΗ να είναι ένα ασανσέρ συναισθημάτων και αποτελεσμάτων. Νομίζετε ότι στην ομάδα δεν ξέρουν ότι μπροστά τους έχουν μία τεράστια ευκαιρία για να φτάσουν στον τελικό; Την ίδια ώρα, όμως, ξέρουν ότι η περίσταση απαιτεί να κατέβουν άπαντες από το... συννεφάκι και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, η οποία πολλές φορές φέτος έχει αποδειχθεί σκληρή.

Στόχος του ΟΦΗ δεν είναι το κύπελλο. Στόχος του ΟΦΗ είναι να γίνει η ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει το κύπελλο. Κι αυτός ο δρόμος φαντάζει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, πιο δύσκολος από το δρόμο προς τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.