Για την ευρωπαϊκή πρόκριση ο Ολυμπιακός, στο ντεμπούτο Καρβαλιάλ

12:30 | 14/12/2023

Η έκβαση του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού «πολέμου» των ελληνικών ομάδων που μετέχουν στους ομίλους του Europa League θα γίνει γνωστή απόψε το βράδυ (14/12). ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ευελπιστούν πως όταν θα έχει κατακαθήσει ο «κουρνιαχτός της μάχης» η επόμενη ημέρα θα τους βρει να συνεχίζουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, το Conference League, αφού αυτός είναι πια ο ρεαλιστικός στόχος τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι πολύ απλά για τους τρεις «μεγάλους» της Αθήνας: αν δεν χάσουν προκρίνονται άπαντες, καθώς πλεονεκτούν βαθμολογικά έναντι των συνδιεκδικητών της τρίτης θέσης. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν το βράδυ της Πέμπτης (14/12, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» την σερβική Μπάτσκα Τόπολα, για την 6η αγωνιστική στον 1ο όμιλο.


Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι με 4 βαθμούς έναντι ενός, αλλά η απουσία του κοινού τους, καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά την απόφαση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων για την οπαδική βία, αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οπότε το ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού κρύβει παγίδες, τις οποίες ο έμπειρος Πορτογάλος θα πρέπει να προσέξει. Η σερβική ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη, άρα πρέπει να παίξει πιο επιθετικά σε σχέση με τον αντίπαλό της, που καλείται να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να ψάξει τους χώρους.

Η Μπάτσκα Τόπολα, ανερχόμενη δύναμη στο ποδόσφαιρο της βαλκανικής χώρας, έχουν έως τώρα μια ισοπαλία εντός έδρας με την πειραϊκή ομάδα (2-2), αφού στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-2.


Αγωνιστικά, ο σχηματισμός που ο νέος τεχνικός της πειραϊκής ομάδας έχει δοκιμάσει τις περισσότερες φορές στο σύντομο διάστημα της παρουσίας του είναι το 4-4-2. Αν τελικώς ο Πορτογάλος καταλήξει σε αυτή την επιλογή και δεν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, την αρχική ενδεκάδα θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη (Ιμπόρα), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε, Φορτούνη, Μασούρα και Ελ Κααμπί, ενώ στην αποστολή αναμένεται να είναι και ο Γιόβετιτς.
Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Δανός Μόρτεν Κρογκ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που θα κρίνει και την πρώτη θέση, η Γουέστ Χαμ θα υποδεχθεί στο Λονδίνο την Φράιμπουργκ, με την οποία ισοβαθμεί στους 12 βαθμούς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.