Για την... ποδοσφαιρική παλιγγενεσία

08:16 | 25/03/2021

H Εθνική Ελλάδας ξεκινά την περιπέτεια για το Μουντιάλ του 2022 κόντρα στην Ισπανία (25/03, 21:45) - πού θα δείτε το ματς

Με τον Δημήτρη Πέλκα να είναι η απώλεια της τελευταίας στιγμής, η Εθνική ομάδα των Ανδρών, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της 25ης Μαρτίου, αρχίζει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίπαλος, στη Γρανάδα, η ισχυρή Ισπανία που είναι και το φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση. Η «γαλανόλευκη», μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης στο Euro 2020 και κατάληψης της πρώτης θέσης του ομίλου της στο Nations League, τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, μαζί με την Ισπανία, τη Σουηδία, το Κόσοβο και τη Γεωργία.

Θυμίζουμε ότι στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται απευθείας οι 10 πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι 10 δεύτερες, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση μέσω των πλέι οφ. Σ’ αυτές θα προστεθούν και οι δύο καλύτερες ομάδες που θα έχουν τερματίσει πρώτες στα γκρουπ του Nations League.

Στα της ενδεκάδας, ο Βλαχοδήμος αναμένεται να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας είναι φαβορί να ξεκινήσει ο Ανδρούτσος και τον Τσιμίκα να παίζει αριστερά. Στα στόπερ αναμένεται να αγωνιστούν οι Χατζηδιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά στα χαφ Ζέκα και Μπουχαλάκης έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Ο Μπακασέτας αναμένεται να είναι το τρίτο χαφ και στα άκρα της επίθεσης από τη μία πλευρά θα ξεκινήσει ο Λημνιός και από την άλλη η θέση παίζεται ανάμεσα σε Φορτούνη και Μασούρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Γιακουμάκης.

Όσον αφορά στην παράδοση, άπαντες θυμούνται το μεγάλο διπλό στα προκριματικά του Euro 2004 στη Σαραγόσα (0-1) με το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Πιο αναλυτικά, η Εθνική μετράει σε 10 αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως έδρας, μία νίκη, εντός έδρας, δύο ισοπαλίες, η μία εκτός, και εφτά ήττες, οι τρεις στην έδρα των Φούριας Ρόχας. Από τους δέκα αγώνες, οι τέσσερις ήταν φιλικοί, ενώ οι έξι επίσημοι.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Ισπανία μετράει μόλις μία ήττα από τον Νοέμβριο του 2018. Ήταν τον Οκτώβριο του 2020, στην έδρα της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του Nations League.

** Ο αγώνας, που θα διεξαχθεί στη Γρανάδα, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OPEN και το Cosmote Sport1HD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαν Σιπ: «Ήρθαμε για το αποτέλεσμα, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.