Για την υπέρβαση εκτός έδρας το Περιστέρι και ο Προμηθέας

12:30 | 03/04/2024

Δύο ελληνικές ομάδες, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πατρών, συνεχίζουν στο Basketball Champions League, και την Τετάρτη (3/4) ρίχνονται στη «μάχη» της προημιτελικής φάσης, από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες του φάιναλ φορ, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, το διάστημα 26-28 Απριλίου. Τόσο το Περιστέρι όσο και ο Προμηθέας έχουν μειονέκτημα έδρας στους «8» της διοργάνωσης και γι' αυτό ξεκινούν τους αγώνες τους από την έδρα του αντιπάλου. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ θα κριθεί στις 2 νίκες ("best of 3").

ΤΕΛΕΚΟΜ ΜΠΑΣΚΕΤΣ ΒΟΝΝΗΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στις 20:00 την Τετάρτη (3/4), το Περιστέρι θα πάρει θέση στο τζάμπολ, απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, Τέλεκομ Μπάσκετς Μπον, στη Βόννη της Γερμανίας, με στόχο να κάνει το 1-0 απέναντι στην ομάδα του Βέλγου τεχνικού Ρόελ Μοορς. Μετά από αρκετές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι, η γερμανική ομάδα προκρίθηκε στους «8» με ρεκόρ 8-4. Στην κανονική περίοδο εξασφάλισε την πρώτη θέση, σε μία τριπλή ισοβαθμία με τις Χαποέλ Χολόν και Ρίο Μπρεογκάν με 3-3, στον 6ο όμιλο. Ως εκ τούτου, δεν αγωνίστηκε στα Play-In. Προκρίθηκε απευθείας στη φάση των «16» τερματίζοντας εκ νέου πρώτο στον όμιλό της (10ος όμιλος) με ρεκόρ 5-1.

Το Περιστέρι κατέλαβε την 3η θέση του 1ου ομίλου στην κανονική περίοδο, ισοβαθμώντας με τη 2η Λε Μαν με 3-3 κι ενώ πρώτη ήταν η αντίπαλος του Προμηθέα στα προημιτελικά, Μάλαγα με 4-2. Ως τρίτο, συμμετείχε στα Play-In, αποκλείοντας με 2-0 τη Ρίτας Βίλνιους (92-110 και 83-80). Στη φάση των «16» τερμάτισε στη 2η θέση του 11ου ομίλου με ρεκόρ 3-3, πίσω από την πρώτη Τενερίφη που είχε ρεκόρ 4-2.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την Cosmote (Sport 4). Ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένος για τις 10 Απριλίου (19:30), στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς αυτό θα λάβει χώρα στη Βόννη, στις 16 Απριλίου (21:00).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα αγωνίζεται την Τετάρτη (3/4), στις 22:00, ο Προμηθέας Πατρών, απέναντι στην Ουνικάχα. Έχοντας πει «όχι» στην ΑΕΚ, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL, όταν πέρασαν με 67-79 από τα Λιόσια, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στους πανίσχυρους Ισπανούς. Η πρώτη του 1ου ομίλου στην κανονική περίοδο με 4-2, Μάλαγα, προκρίθηκε απευθείας, σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, στη φάση των «16», για να ολοκληρώσει αήττητη το "Top-16", δηλαδή με 6-0, στον 9ο όμιλο. Ο Προμηθέας καλείται δηλαδή να... ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας που σε 12 αγώνες έχει υποπέσει μόνο σε 2 ήττες (10-2) μέχρι στιγμής και δεν... βλέπει τίποτε άλλο παρά το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Ο Ιμπον Ναβάρο έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο με υψηλές προσδοκίες. Είναι μία φύσει επιθετική ομάδα, όπως φαίνεται και από τους 201 πόντους που πέτυχαν στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στη Liga Endesa. Μάλιστα έχουν ρεκόρ 7-1 στα τελευταία 8 ματς που έχουν δώσει σε όλες τις διοργανώσεις.

Πως έφτασε ο Προμηθέας στις 8 καλύτερες ομάδες του BCL την τρέχουσα σεζόν; Ήταν τρίτος στον 2ο όμιλο στην κανονική περίοδο, με ρεκόρ 3-3, κι ενώ πρώτη στο ίδιο γκρουπ είχε τερματίσει η Ντιζόν με 5-1 και 2η η Ρίτας Βίλνιους με 4-2. Στα Play-In απέκλεισε με 2-0 τη Λε Μαν (68-78 και 91-78). Στη φάση των «16», οι Αχαιοί ισοβάθμισαν με την πρώτη Μούρθια, με 4-2, αλλά οι Ισπανοί είχαν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, του 12ου ομίλου. Στην Basket League, ο Προμηθέας προέρχεται από βαριά ήττα (93-62) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Basket League, ενώ έχει αναβληθεί ο αγώνας του με τον Παναθηναϊκό (ξανά στο ΟΑΚΑ) της πρεμιέρας του Τοπ 6 στην Basket League, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Κυριακή (31/3).

Ο Προμηθέας θα υποδεχτεί την Ουνικάχα Μάλαγα στην Πάτρα, στις 9 Απριλίου (19:30) για τον δεύτερο αγώνα, ενώ αν χρειαστεί και τρίτο ματς στην προημιτελική φάση του BCL, τότε αυτό θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους στις 17 Απριλίου και ώρα 21:30.

Το πρόγραμμα των 1ων Αγώνων της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League έχει ως εξής:

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

1οι ΑΓΩΝΕΣ (3/4/2024)

Τετάρτη, 3 Απριλίου

Τέλεκομ Μπάσκετς Βόννης (Γερμανία)-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 20:00

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 22:00

Mούρθια (Ισπανία)-ΜΗP Ρίζεν Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)

Τενερίφη (Ισπανία)-Τόφας (Τουρκία)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.