Για το δύο στα δύο με Ολλανδία απόψε στη Χάγη η Εθνική

10:50 | 26/02/2024

Με στόχο το δεύτερο βήμα προς την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025, η εθνική αντιμετωπίζει την Ολλανδία, στη Χάγη, το βράδυ της Δευτέρας (26/2, 20:30), για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου των Προκριματικών.

H «επίσημη αγαπημένη», μετά τη νίκη της με 72-64 επί της Τσεχίας στο... γαλανόλευκο ΣΕΦ την περασμένη Παρασκευή (23/2) στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού αντιμετωπίζει μία πιο αδύναμη ομάδα και διεκδικεί με αξιώσεις το «διπλό» και το δύο στα δύο, στο πρώτο «παράθυρο». Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Τσεχία υποδέχεται τη Μεγάλη Βρετανία στις 21:15. Οι Βρετανοί είχαν επικρατήσει της Ολλανδίας με 98-94 στην πρεμιέρα.

Εν συγκρίσει με το ματς απέναντι στους Τσέχους, απών θα είναι ο MVP του αγώνα, Τόμας Ουόκαπ, αφού τη θέση του θα καλύψει ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος. Εκτός της αποστολής που αναχώρησε την Κυριακή (25/2) για την Ολλανδία βρίσκονται επίσης ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (πρόβλημα στον μηνίσκο). Εκτός του Ναζ Μήτρου Λονγκ, για την πρώτη εμφάνιση μετρά αντίστροφα και ο Βαγγέλης Ζούγρης.

Η επίθεση είχε αποτελέσει... πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο α΄ μέρος του αγώνα με την Τσεχία, αλλά στην 3η περίοδο με τον νεαρό Δημήτρη Μωραϊτη να οργανώνει και να βγάζει ενέργεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα... πήρε μπροστά και στο σκοράρισμα. Ο Ουόκαπ είχε συνεισφορά 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Μήτογλου με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο αρχηγός Παπανικολάου (16π. 8ρ.) ήταν επίσης εξαιρετικοί. Στο 4ο δεκάλεπτο, η «επίσημη αγαπημένη» ξέφυγε για πρώτη φορά με +8 (58-50) χάρη σε 5 διαδοχικούς πόντους του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που είχε σημαντική συνεισφορά και στα ριμπάουντ σ’ εκείνο το κρίσιμο διάστημα (7 ριμπάουντ στο σύνολο).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.