Για τους βαθμούς... και τα ψυχολογικά του

08:25 | 03/03/2019

Ο ΟΦΗ θέλει τη νίκη στο σημερινό ματς ΑΕΛ για μία σειρά από λόγους. Κυρίως... ψυχολογικούς.

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Ακόμα μία μεγάλη μέρα, ακόμη ένας «τελικός» για τον ΟΦΗ. Τα «κανονάκια» τελειώνουν. Ο ΟΦΗ θέλει διακαώς τη νίκη στο σημερινό ματς με τη Λάρισα στο Γεντί Κουλέ (live από το Capitano.gr στις 15:00) για μία σειρά από λόγους. Ο βασικότερος, ο βαθμολογικός. Απλά μαθηματικά. Τα τελευταία αποτελέσματα έφεραν την κρητική ομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας. Ειδικά μετά την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο κόντρα στην Ξάνθη.

Το συγκρότημα του Βέρα έχει 17 βαθμούς, η ΑΕΛ 22. Ενδιάμεσα ο ΠΑΣ Γιάννινα με 21 και ο Λεβαδειακός με 19. Η μάχη στην «ουρά» έχει φουντώσει για τα καλά. Με τρίποντο ο ΟΦΗ έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει, ειδικά βάσει προγράμματος. Θεωρητικά έχει το πιο εύκολο, αφού εκτός της ΑΕΛ έχει και τις άλλες ομάδες στην έδρα του. Τον ΠΑΣ, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό. Και την επόμενη αγωνιστική έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Εκτός του βαθμολογικού κομματιού υπάρχει και το ψυχολογικό. Κατά γενική ομολογία ο ΟΦΗ παίζει ωραία μπάλα στα τελευταία παιχνίδια. Δημιουργεί και χάνει ευκαιρίες, δυσκολεύεται να σκοράρει, «φτύνει αίμα». Χρειάζεται ένα ματς για να συνδυάσει και τα δύο, χρειάζεται ένα ξέσπασμα. Με το γκολ θα λυθούν τα πόδια, ειδικά αν έρθει η νίκη. Θα σταματήσει και η κουβέντα για το ψυχολογικό κομμάτι.

Χρειάζονται κι άλλοι λόγοι για να γίνει αντιληπτή η σημασία του σημερινού αγώνα και η επιτακτική ανάγκη κατάκτησης της νίκης. Τα περιθώρια στενεύουν απειλητικά και ο ΟΦΗ βρίσκεται στο χείλος του... υποβιβασμού. Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη και την αλλαγή των δεδομένων. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η αποστολή του ΟΦΗ

Η αποστολή της ΑΕΛ

Η βαθμολογία της Super League

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο Ηράκλειο την Κυριακή

Ισις: «Το θέμα είναι ψυχολογικό»

Συζητά με αθλητικό «κολοσσό» για τις φανέλες ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.