«Why always Giakoum?»

Απόψεις

Από τον Ατσαλένιο στο όνειρο του εξωτερικού. Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση

Από τότε που ήταν ακόμη ο… Γιωργάκης και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» στον ΠΟΑ, ο Γιακουμάκης φαινόταν ότι το’ χε με το ποδόσφαιρο…

Τα γονίδια είχαν «μιλήσει» με την περίπτωση του, καθώς είχε μέσα στο σπίτι του το μεγάλο πρότυπο του και ο ίδιος αποτέλεσε ένα… γνήσιο αντίγραφο του.

Ο μπαμπάς Μανώλης ήταν ένας τρομερός γκολτζής, με καταπληκτικό σωματότυπο και ασύγκριτη δύναμη, ο οποίος από συγκυρίες μάλλον δεν έκανε σπουδαία επαγγελματική καριέρα.

Στο προσφυγικό προάστιο ξεπετάχτηκε και γρήγορα το όνομα του ακουγόταν στις ποδοσφαιρικές πιάτσες. Από νωρίς κατάφερνε να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του…

Όπως τον Δεκέμβριο του 2011. Τότε που όντας μειράκιον ακόμη, πανηγύριζε παρέα με τον κολλητό του και συνεπώνυμο Πέτρο Γιακούμακη, αλά Μπαλοτέλι, με φανελάκι «Why always Giakoum?», έπειτα από κάθε γκολ που πετύχαιναν.

giakoym11.jpg#asset:227228


«Συστήθηκε» στον Πλατανιά

To καλοκαίρι του 2012 ο Πλατανιάς του άνοιξε τις… πύλες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εκείνος τις πέρασε με καμάρι και αποφασιστικότητα.

Το πρώτο όνειρο είχε πραγματοποιηθεί και πλέον είχε βάλει πλώρη για τα επόμενα. Και επειδή τα όνειρα αν επιτυγχάνονταν εύκολα, θα ήταν απλοί στόχοι, τα πράγματα στην αρχή ήταν ζόρικα.

Ο δρόμος που είχε να διανύσει δύσκολος, όμως ο «Γιακούμ» ήταν διατεθειμένος να παλέψει μέχρι τελικής πτώσης για να πετύχει και να καθιερωθεί στη Super League. Και τα κατάφερε… Με τους «κόκκινους» έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και μετά το δανεισμό του στην Επισκοπή, η καριέρα του «απογειώθηκε» στους Χανιώτες.

ΑΕΚ: Η ζωή που δεν έζησε

Η παρουσία του στον Πλατανιά του έδωσε το «διαβατήριο» για τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2017 η ΑΕΚ τον απέκτησε και ο Γιακουμάκης έκανε ένα τεράστιο «άλμα».

Πήγε στην Ένωση με φιλοδοξίες και θέλοντας να κάνει το παραπάνω «βήμα». Τον αρχικό ενθουσιασμό, ωστόσο, είναι αλήθεια, ότι διαδέχτηκε η πικρία.

Ο 26χρονος φορ έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, όταν έπαιρνε παραμάζωμα τον Μποτία στο «Καραϊσκάκης» και έριχνε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό, τον Φεβρουάριο του 2018, όμως ο «δικέφαλος» δεν έδειξε ποτέ να τον εμπιστεύεται πραγματικά.

Δεν πήρε τις ευκαιρίες που δικαιούταν, δε στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε και κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «κιτρινόμαυρους» απολάμβανε το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια μόνο των δανεισμών του, σε ΟΦΗ και Γκόρνικ.

giakoym10.jpg#asset:227229


«Ολλανδός» από… μικρός

Ένα από τα έντονα στοιχεία της προσωπικότητας του είναι ο δυνατός χαρακτήρας του. Θηρίο στο σώμα, θηρίο και στο πνεύμα. Αν και είχε τα down του, ο Γιακουμάκης δεν έχασε ποτέ την πίστη και την αυτοεκτίμηση του.

Προχωράει πάντα με «όπλο» την αυτοπεποίθηση του και πλέον έχει ανοίξει ένα νέο «κεφάλαιο» στην ποδοσφαιρική του πορεία.

Ένα από τα «θέλω» του ήταν το εξωτερικό και αφού η εμπειρία της Πολωνίας τον «γλύκανε», αποφάσισε να συνεχίσει εκτός συνόρων.

Και τη δεδομένη χρονική στιγμή η προσφορά της Φένλο (υπέγραψε για 2+1 χρόνια), ήταν ό,τι καλύτερο. Από παιδί ακόμη είχε, εξάλλου, την επιθυμία ν’ αγωνιστεί κάποια μέρα στην Ολλανδία, μιας και του αρέσει το στυλ παιχνιδιού και οι συνθήκες δουλειάς στην Eredivisie.

Έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει συναντήσει μέχρι σήμερα στο νέο του περιβάλλον και ξέρει καλά ότι η στιγμή που περίμενε καρτερικά έχει πια φτάσει…

Το ηρακλειώτικο «τανκ» είναι έτοιμο να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του και να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του «έκρηξη».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.