Γιάννης Ιατρούδης: Η (νέα) ζωή στην Ολλανδία

Special

H μεταγραφή στην Φόλενταμ, ο νέος τραυματισμός και ο στόχος της επανεκκίνησης για τον κρητικό επιθετικό

Το 'χει φέτος η Ολλανδία να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της παρουσίας Ελλήνων επιθετικών σε ομάδες της χώρας. Με κυρίαρχη αφορμή τις εμφανίσεις του Γιώργου Γιακουμάκη στη Φένλο, τα Ολλανδικά πρωταθλήματα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κρητικού κοινού αλλά, θυμίζω ότι στη χώρα της τουλίπας δεν βρίσκεται μόνο ο Γιώργος. Υπάρχει ο Γιάννης (Ιατρούδης) και ο Νίκος (Καρέλης). Αμφότεροι, προσπαθούν να επιστρέψουν στα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων και να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Ιατρούδης αποχαιρέτησε τον Εργοτέλη, την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για να κάνει το βήματα παραπάνω. Έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Νοέμβριο του 2019, ο Γιάννης πρακτικά δεν έχει επιστρέψει στα γήπεδα. Η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήρθε σαν επιβράβευση των κόπων και της εξέλιξης του, όμως ήταν κοινό μυστικό ότι αυτή την χρονιά δεν θα αγωνιστεί με την φανέλα της ''Ένωσης''.

Η ζωή στην Ολλανδία

Ο Ιατρούδης ήθελε χρόνο να πάρει παιχνίδια, η ΑΕΚ έτοιμους παίκτες διαθέσιμους για τις τρεις απαιτητικές διοργανώσεις. Κάπως έτσι, μπήκε στη ζωή του η Φόλενταμ (Β' Ολλανδίας). Για πρώτη φορά ο 21χρονος κρητικός αναγκάζεται να ξενιτευτεί. Σίγουρα, η Ολλανδία δεν είναι μια χώρα που απέχει αρκετά από την Ελλάδα, όμως διαφορές υπάρχουν. Μια από αυτές είναι και οι καιρικές συνθήκες, ''κρύο, πολύ κρύο εδώ'' ομολογεί στους δικούς του ανθρώπους όταν το ρωτούν για τις βασικές διαφορές με την χώρα μας.

Η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, είναι ένα χαρακτηριστικό των Ολλανδών, αυτό αποτυπώνεται και στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Διπλές προπονήσεις σχεδόν κάθε μέρα και πολλή δουλειά. Αυτό ήταν το περιβάλλον που βρήκε εκεί, σε αυτό προσαρμόστηκε ενώ το τελευταίο διάστημα η ''Ολλανδική'' καραντίνα είναι κάπως διαφορετική από τα δικά μας. Κλειστά εστιατόρια και καφέ, όλα τα άλλα όμως παραμένουν ανοιχτά, με το προπόνηση - σπίτι να μην έχει διαταραχθεί αρκετά, αν αναλογιστούμε τις νέες συνθήκες, λόγω covid 19.

Το Φόλενταμ


shutterstock_460369825.jpg#asset:257474


Απέχει περίπου μισή ώρα από το Άμστερνταμ, το Φόλενταμ είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά, στο Βορρά της Ολλανδίας. Κλασικό χωριό ψαράδων, ζεστή ατμόσφαιρα παρά το τσουχτερό κρύο, με το λιμάνι γεμάτο παραδοσιακά πλοία, ονομάζεται και το «μαργαριτάρι της Ζουιντέρζε». Δημοφιλής τόπος κατοικίας για καλλιτέχνες με τον αστικό μύθο να λέει ότι είχε γίνει στέκι και του Πικάσο, μεταξύ άλλων.

Η προοπτική της ανόδου και το πρώτο γκολ

Εκεί, βρέθηκε αρχές Οκτωβρίου στην Ολλανδία για τους ''πορτοκαλί'', το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει, με την Φόλενταμ να έχει στόχο την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Το ντεμπούτο του δεν άργησε να έρθει, αγωνίστηκε για 10 λεπτά στο ματς με τους νέους της PSV, όπου κατάφερε να σκοράρει. Όμως, στη συνέχεια ένα σφίξιμο στην γάμπα τον άφησε πρακτικά ανενεργό, μέχρι και τις τελευταίες ημέρες όπου συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις. Η Φόλενταμ ''τρέχει'' ένα αήττητο σερί 9 αγώνων (6 νίκες), από τον Οκτώβριο και βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

900_x_600_website_2.png#asset:257485


Η επανεκκίνηση

Έπειτα από τον τραυματισμό του, ο Ιατρούδης βρίσκεται στην αποστολή για το αποψινό παιχνίδι (Δευτέρα, 23/11) απέναντι στους νέους του Άγιαξ για την 13η αγωνιστική. Ο κόουτς Γιονκ (παλαίμαχος παίκτης του Άγιαξ) τον υπολογίζει για την θέση του σέντερ φορ, σε αυτήν δουλεύει και εκεί θα παίζει μέχρι και το φινάλε της σεζόν. Ο φορ από το Ηράκλειο αισθάνεται καλύτερα το τελευταίο διάστημα, ψάχνει την δική του επανεκκίνηση, ακόμα και από το ερχόμενο παιχνίδι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ολλανδία «αγκαλιάζει» τους κρητικούς επιθετικούς

Το αντίο του Ιατρούδη: «Αποχωρώ από την ομάδα που μεγάλωσα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.