Ο δικός τους ΟΦΗ: Η μέρα που άρχισαν όλα

12:41 | 04/02/2019

Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης μίλησαν στον Ντέμη Νικολαϊδη για τον ΟΦΗ που ονειρεύονται - δείτε το βίντεο

Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης μίλησαν στην εκπομπή Total Football και τον Ντέμη Νικολαϊδη και αναφέρθηκαν στο εγχείρημά τους στον ΟΦΗ.

Πώς άρχισε η όλη ιδέα, το όραμα του Γιώργου Σαμαρά, το όνειρο του Γιάννη Σαμαρά και το στοίχημα του Ηλία Πουρσανίδη.

Δείτε στο σχετικό video ολόκληρη την κοινή συνέντευξη των τριών επικεφαλής στο OPEN TV και διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Εχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Ηράκλειο. Ενα καλοκαίρι που ήμουν διακοπές εδώ ήθελα να πάω στο ΒΑΚ. Δεν ήθελα να μπω μέσα και ανέβηκα σε ένα λόφο για να το δω από ψηλά. Εκεί μου μπήκε ένα όραμα, άρχισα να βλέπω εικόνες με νέο γήπεδο, νέα κτίρια για τις Ακαδημίες. Αρχισα σιγά-σιγά να το δουλεύω στο μυαλό μου. Όταν του το πρωτοείπα (στον Γιάννη Σαμαρά), δεν ήθελε να το ακούσει καν. Του είπα ΟΦΗ και μου είπε σταμάτα, πάμε παρακάτω!

Χτίζουμε μία ομάδα. Το θέμα είναι να μπουν οι σωστές βάσεις. Ο Γκέραρντ όταν ήρθε έμεινε 15 χρόνια. Στο μυαλό μας δεν θα αλλάξει τίποτα. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις, στην ακαδημία μας για τα επόμενα 10 και 15 χρόνια. Από το ’85 που ως το 2000, όλες οι επιτυχίες του ΟΦΗ και τα παιδιά από την ακαδημία και η ποδοσφαιρική σταθερότητα στην Α’ εθνική οφείλονται στον Γκέραρντ. Πάνω σε αυτό θέλουμε να πατήσουμε».

ΟΦΗ-ΝΤΕΜΗΣ-ΟΠΕΝ_190204_112847.jpg#asset:68951

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου αν υπήρχε αυτό το πλάνο θα το υποστήριζα εξ αρχής. Στο τέλος της ημέρας του είπα πάμε και αν θέλουμε να δώσουμε ένα νέο ύφος ξέραμε ότι θα πάρει χρόνο. Αυτό το έχουν επιχειρήσει κι άλλοι στην Ελλάδα (εννοώντας τον Ντέμη με την ΑΕΚ).

Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε την Ακαδημία. Αν δεν επενδύσεις στα νέα παιδιά δεν έχεις μέλλον. Το νούμερο 1 για μένα είναι η εκπαίδευση των παιδιών. Κάποιοι θα παίξουν ποδόσφαιρο κάποιοι θα βγουν έξω θα κάνουν άλλα πράγματα. Πάνω από όλα οι άνθρωποι είναι κι αυτό που ένιωσαν στον ΟΦΗ. Για να γίνει μία σωστή Ακαδημία παίρνει μία δεκαετία.

Θα πρέπει να απομυθοποιήσουμε το θέμα της παραμονής. Τι σημαίνει να μένω ή να πέφτω; Όλοι θέλουμε να μένουμε και να είμαστε πρώτοι! Φυσικά και όλοι θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Θέλουμε να παλέψουμε. Παίρνουμε ένα ρίσκο και πάμε να χτίσουμε τον ΟΦΗ, να βγάλουμε τη χρονιά. Ολοι θα πάμε προς το καλύτερο. Εγώ θέλω οι παίκτες μας και οι αντίπαλοι να χειροκροτούν. 

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ-ΝΤΕΜΗΣ.jpg#asset:68937

Ρώτησα τον Βέρα και τον Ισις τι πιθανότητες έχουμε να συνεργαστούμε. Στην αρχή είπαν «ωραία, αλλά πρέπει να το τρέξουμε» γιατί υπάρχει και μία ομάδα. Δεν ήταν τόσο σίγουρο στην αρχή, όταν μιλήσαμε στα παιδιά, μετά μίλησε ο Γιώργος με την ομάδα και βρέθηκε η λύση».

Εγώ θέλω να πάω στη Νιόν, στην κλήρωση του ΟΦΗ στην Ευρώπη. Και μετά να πάω σπίτι μου».

ΗΛΙΑΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ: «Ολη αυτή η κουβέντα είχε γίνει πριν το φιλικό για τον Ευγένιο Γκέραρντ. Αυτός ο άνθρωπος από αυτή την κατάσταση που ήταν τότε, μας ξαναένωσε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ακόμα και εσύ (απευθυνόμενος στον Ντέμη), αν σου γινόταν πρόταση να παίξεις στον ΟΦΗ, θα ήθελες να έρθεις επί εποχής Γκέραρντ. Ολοι θέλαμε να έρθουμε στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ ήταν ένας ποδοσφαιρικός παράδεισος, με έναν προπονητή δάσκαλο που οι παίκτες θα είχαν εξέλιξη. Αυτό που πρέσβευε η ομάδα ήταν πολύ σημαντικό και μέσα στα χρόνια χάθηκε και πρέπει να ξαναδημιουργηθεί. Οι νεότεροι που δεν έζησαν εκείνα τα χρόνια βλέπουν την ομάδα να χάνει κατηγορίες, δεν έχουν δει τι ήταν η ομάδα παλιά. Μπορεί αυτό που γίνεται τώρα να φαίνεται υγιές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά δεν το έχουν δει. Εμείς θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στις αξίες και το πλάνο μας. Εστω κι αν χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.