Γιατί φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ

Απόψεις

Η ποιοτική αναβάθμιση του ΟΦΗ γέννησε προσδοκίες και απαιτήσεις για μία χρονιά που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Με 4 αγωνιστικές να έχουν περάσει και με δύο αστερίσκους (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Παναιτωλικός έχουν από ένα ματς λιγότερο) ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 7 βαθμούς, ενώ συνολικά έχει βγει ένα πρώτο συμπέρασμα για το πρωτάθλημα που αναμένεται να παρακολουθήσουμε εφέτος.

Ναι, ακόμα είναι νωρίς, είναι βιαστικές οι όποιες προβλέψεις με τόσα ματς να απομένουν, αλλά το πρώτο στίγμα είναι άκρως ενθαρρυντικό για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας. Δεν είναι οι 7 βαθμοί και οι δύο σπουδαίες νίκες κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, είναι η γεύση που αφήνουν οι αντίπαλοί του, κυρίως οι ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με την Κρητική ομάδα: τα πλέι οφ.

Ο Βόλος, ο οποίος πέρυσι είχε κάνει δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, στο τρέχον έχει μόλις 2 βαθμούς. Ο Ατρόμητος, τον οποίο αντιμετωπίζει το Σάββατο ο ΟΦΗ, πήρε χθες τον πρώτο του βαθμό (με ένα ματς λιγότερο). Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, με την αρκαδική ομάδα να μετράει μόνο τη νίκη επί του (κάκιστου) ΟΦΗ. Η Λαμία είναι η μόνη ομάδα που προσπαθεί να δείξει κάτι κυρίως λόγω των ποιοτικών της μονάδων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Καρλίτος. Συν ότι μετράει μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη.

Οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τον ΟΦΗ, δεν έχουν φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αλλά η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τις πρώτες αγωνιστικές έχει φανεί η ποιότητα του Ομίλου σε σχέση με τους ανταγωνιστές και η ποιοτική αναβάθμιση από πέρυσι.

Ο ΟΦΗ είναι το φαβορί από τις περσινές ομάδες που συμμετείχαν στα πλέι άουτ να πάρει τον... προβιβασμό για τα πλέι οφ. Έχει τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αυτό που χρειάζεται είναι μία... ισορροπία αποτελεσμάτων. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να κερδίζεις Άρη και ΠΑΟΚ και να παίρνεις μόνο ένα βαθμό στα παιχνίδια με Αστέρα και Λαμία. Θυμίζουμε πως την περσινή σεζόν τόσο ο Βάλντας Νταμπράουσκας όσο και ο Πραξιτέλης Βούρος, με συνέντευξή του στο Capitano.gr, είχαν τονίσει ακριβώς αυτό, το αυτονόητο: αν ο ΟΦΗ κερδίζει τις ομάδες κάτω από τους λεγόμενους «μεγάλους» του πρωταθλητισμού, τότε θα μπει στα πλέι οφ.

Η συνταγή είναι απλή και ο Ομιλος έχει τα υλικά για να βγει πετυχημένη και... πεντανόστιμη. Προφανώς παιχνίδια σαν κι αυτά με τη Λαμία και τον Αστέρα πρέπει να τα «καθαρίζει» και εύλογα έρχεται αυτό το «what if» αν τα πήγαινε καλύτερα στις δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Τώρα έρχεται ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός, με την ΑΕΚ να συμπληρώνει την τριάδα των αγώνων πριν από τη νέα διακοπή. Η συζήτηση για «δύο στα δύο» στα πρώτα ισάριθμα ματς είναι αυτονόητη. Ο ΟΦΗ δεν έχει σχέση φέτος με Ατρόμητους και Παναιτωλικούς, οφείλει να κοιτάξει προς τα πάνω βάσει της ποιότητάς και των δυνατοτήτων του.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αρχίσει να κάνει αυτό που ορίζει το... manual για την πρώτη εξάδα. Επιτακτική η ανάγκη για νίκη με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ» το προσεχές Σάββατο, το ίδιο επιτακτική και η ανάγκη νίκης με Παναιτωλικό. Αυτά είναι τα must win παιχνίδια που θα σε κρατήσουν στο στόχο, στην πρώτη εξάδα και θα βάλεις τις βάσεις για το μεγάλωμα και τα πλέι οφ. Αυτά είναι και τα παιχνίδια που θα σου δώσουν την ώθηση για να αντιμετωπίσεις την ΑΕΚ και την κάθε ΑΕΚ αυτού του πρωταθλήματος. Το ξαναλέμε, ισορροπία χρειάζεται ο ΟΦΗ. Όχι ασανσέρ.

Πρώτα διασφαλίζεις τα παιχνίδια που πρέπει και που θα σε κρατήσουν ψηλά και έπειτα στοχεύεις στα μεγάλα αποτελέσματα που θα σε γιγαντώσουν και θα εκτοξεύσουν τη ψυχολογία σου. Μέχρι τώρα έχει γίνει αντίθετα αυτό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.