Γιατί οι ναυαγοσώστες δεν βούτηξαν για να σώσουν την λιπόθυμη αθλήτρια;

SMS
09:40 | 24/06/2022

Η Ανίτα Άλβαρες λιποθύμησε στην πισίνα κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης και προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις το γεγονός ότι δεν επενέβησαν οι ναυαγοσώστες για να την βοηθήσουν.

Θα μπορούσε αυτό να έχει αποβεί μοιραίο για την Αμερικανίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Η Άλβαρες έχασε τις αισθήσεις της μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας της στον τελικό του ελεύθερου στο σόλο, οι ναυαγοσώστες δεν βούτηξαν στην πισίνα και η προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, βλέποντας την αθλήτρια της να βυθίζεται έπεσε με τα ρούχα για να την σώσει.

Η απόφαση των ναυαγοσωστών να μην βουτήξουν προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις και η FINA έσπεσε να τους καλύψει καθώς οι κανονισμοί προβλέπουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί, στα αθλήματα του υγρού στίβου, μόνο κατόπιν εντολής από κριτές και διαιτητές.

Ωστόσο, το σοκαριστικό περιστατικό της Βουδαπέστης υποχρεώνει πια την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αλλάξει αυτόν τον κανονισμό, ώστε οι ναυαγοσώστες να μπορούν να επέμβουν αν χρειαστεί χωρίς να χρειάζονται την άδεια των κριτών.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.