Γιατί προτιμώ το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο;

07:50 | 05/07/2019

Αναγνώστρια του Capitano.gr καταθέτει την προτίμηση της για τα δύο δημοφιλή αθλήματα

''Ούσα ένα άτομο το οποίο έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ειδικότερα τις πολεμικές τέχνες, προσπαθώ να σχηματίζω πάντοτε μία γνώμη για όλα τα αθλήματα.

Έχω καταλήξει να πιστεύω πως είναι καλύτερο να παρακολουθεί κάποιος αγώνες μπάσκετ από αγώνες ποδοσφαίρου. Θα εξηγήσω με απτά επιχειρήματα τη θέση μου, θεωρώνταςπως για τα όποια κακά αμαυρώνουν το χώρο του αθλητισμού ευθύνονται οι άνθρωποι και όχι το εκάστοτε άθλημα.

Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει αλλοιωθεί από την επιδίωξη της φήμης και απόκτησης χρήματος, απόρροια της τεράστιας λαοφιλίας του στον κόσμο. Είναι ένα άθλημα το οποίο επιθυμεί να δημιουργεί ανθρώπους οι οποίοι όχι απλώς θα είναι θεατές αλλά φανατικοί οπαδοί. Οπαδός είναι εκείνος ο οποίος έχει διαποτιστεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό από την ιδεολογία μίας ομάδας και δε διστάζει ακόμα
και να προβεί σε εγκληματικές ενέργειες όταν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο. Από την άλλη, το μπάσκετ θεωρώ πως διακρίνεται από μεγαλύτερη συνέπεια και δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των αγώνων και τα αποτελέσματα αυτών. Θεωρώ πως είναι ένα άθλημα το οποίο στοχεύει περισσότερο στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και λιγότερο στον τυφλό οπαδισμό και φανατισμό.

Συνεπώς, αυτό εξηγεί το γιατί με ευχαριστεί περισσότερο να παρακολουθώ πλέον αγώνεςμπάσκετ και όχι ποδοσφαίρου.''

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη,

*Αν επιθυμείτε να στείλετε το σχόλιό σας ή την παρατήρησή σας για κάτι που σας απασχολεί ή αποτελεί άξιο σχολιασμού, μπορείτε να το κάνετε στο inbox του Capitano.gr στο facebook ή στο e-mail: info@capitano.grTα κείμενα θα δημοσιεύονται στη σχετική στήλη "Inbox" χωρίς να δημοσιεύονται τα ονοματεπώνυμα των αναγνωστών, εκτός αν επιθυμούν οι ίδιοι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.