Γιοβάνοβιτς: «Θα προσπαθήσω οι δηλώσεις μου να μην παρακινούν τη βία»

15:27 | 13/12/2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα αναφέρθηκε και στα μέτρα που ελήφθησαν κατά της βίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος από τη μεριά του θα προσπαθήσει να είναι προσεκτικός και οι δηλώσεις του να μην παρακινούν τη βία στον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τη γνώμη του για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και τα μέτρα που λήφθηκαν για την καταπολέμηση της βίας: "Για όλους μας που είμαστε στο ποδόσφαιρο το να παίζουμε σε άδειες εξέδρες είναι το πιο βαρύ που μπορούμε να υποστούμε. Είναι δύσκολο για κάθε παίκτη να παίξει σημαντικά παιχνίδια πρωταθλήματος σε άδειες εξέδρες. Παίζουμε για τους φιλάθλους, μας δίνουν το κίνητρο. Είναι πολύ βαρύ για εμάς. Υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε γύρω μας.

Η βία είναι παντού, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσω εγώ να δώσω κάποια λύση. Θα προσπαθήσω οι δηλώσεις μου να μην είναι τέτοιες ώστα να παρασύρουν κάποια νέα παιδιά να μη κάνουν πράγματα που δεν στέκουν. Έχουμε ένα νέο παιδί στο νοσοκομείο που παλεύει για τη ζωή του. Είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν είναι εύκολη απόφαση, αν φτάνει μια κυβέρνηση σε αυτό θα είναι κάτι δύσκολο.

Πιστεύω ότι πρέπει εμείς οι πρωταγωνιστές, πρέπει να δώσουμε το πρώτο παράδειγμα με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις μας, να είμαστε ταπεινοί και σωστοί. Να μη δίνουμε πάτημα σε ανθρώπους να δρουν με τρόπο που δεν είναι σωστός. Καταλαβαίνω ότι είμαστε πρόβλημα (ως ποδόσφαιρο), είμαστε πονοκέφαλος. Κανείς δεν θέλει πονοκέφαλο. Λογικά οι αποφάσεις είναι εις βάρος μας, ελπίζοντας μελλοντικά ότι μπορούν να δώσουν έστω κάποια λύση σε θέματα που αφορούν τη βία.

Δεν είναι εύκολο και δεν περιμένω πολλά πράγματα ότι μπορούν να αλλάξουν. Είναι και θέμα κουλτούρας. Στα Βαλκάνια είμαστε θερμόαιμοι, αγαπάμε το ποδόσφαιρο με τον δικό μας τρόπο, διαφορετικό με τη Βόρεια Ευρώπη. Είναι πιο. Οι πρωταγωνιστές (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντας) πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο και το προϊόν".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.