Γιώργος Κουκουλάκης: To καμάρι της Κρητικής διαιτησίας

SMS
21:37 | 26/04/2020

Υπήρξε ο πρώτος διαιτητής από το νησί που χρίστηκε διεθνής με το σήμα της FIFA - τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο τελικός Σούπερ Καπ του 1988

Ο Γιώργος Κουκουλάκης άφησε την τελευταία του πνοή στα 76 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς. Παράλληλα βύθισε στο πένθος τον γιο του Μιχάλη και όλη την οικογένεια του καθώς και την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Επί σειρά πρόεδρος των διαιτητών Ηρακλείου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, υπήρξε και καθηγητής διαιτησίας.

Μια - κατά γενική ομολογία - εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της Ελληνική διαιτησίας, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, ξεχώρισε για το ήθος του στα χρόνια που υπήρξε διαιτητής στις χαμηλότερες κατηγορίες καθώς και την δεκαετία του 80' στα γήπεδα της Α' Εθνικής.

Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο τελικός Σούπερ Καπ

Υπήρξε ο πρώτος Κρητικός διαιτητή που χρίστηκε διεθνής με το σήμα της FIFA. Συνολικά, ο Γιώργος Κουκουλάκης σφύριξε πέντε συνολικά Ευρωπαϊκά παιχνίδια (Κύπελλο Uefa) καθώς και την αναμέτρηση Μάλτα - Ελβετία (1-1), τον Νοέμβριο του 1987.

Συνολικά, διεύθυνε 84 αναμετρήσεις στην Α' Εθνική, ενώ ήταν εκείνος που σφύριξε τον τελικό Σούπερ Καπ το 1988 στο ΟΑΚΑ. Αντίπαλοι, η ΑΕΛ και ο Παναθηναϊκός, με τους ''πράσινους'' να επικρατούν με 3-1 και να κατακτούν το τρόπαιο.

Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις πέφτουν βροχή από το πρωί, οι διαιτητές του νησιού αποχαιρέτησαν τον πρώην διεθνή συνάδελφο τους, το ίδιο συνέβη και με αθλητικούς φορείς, σωματεία και αγαπημένα πρόσωπα του 76χρονου.

''Ένας μεγάλος διαιτητάνθρωπος έφυγε από κοντά μας. Αποτελούσε τη σφραγίδα της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικότητας των διαιτητών στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο'' αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος διαιτητών Λάρισας. Ακόμα ένα δείγμα για το πόσο αγαπητός ήταν και το έργο που άφησε, ξεπερνώντας τα στενά όρια της κρητικής γης.

πληροφορίες: συνδρομητική πλατφόρμα soccerbase.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα συλλυπητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη για τον χαμό του Γιώργου Κουκουλάκη

Πένθος στη διαιτησία: «Έφυγε» ο Γιώργος Κουκουλάκης

Το «αντίο» του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου στον Γιώργο Κουκουλάκη

Η παράκληση της οικογένειας του Γιώργου Κουκουλάκη

To «αντίο» ΠΑΕ και Ερασιτέχνη στον Γιώργο Κουκουλάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.