Γκαγκάτσης: «Ο Μπένετ αποκάλυψε πως αυτοπροτάθηκε ξένος διαιτητής για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ!»

18:41 | 27/03/2023

Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την αποχώρηση του από τα γραφεία της ΕΠΟ στάθηκε στην καταγγελία/αποκάλυψη που έκανε ο Στιβ Μπένετ πως ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να διαιτητεύσει το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο Δικέφαλος θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την τιμωρία του εν λόγω ρέφερι.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την αποχώρηση του από τα γραφεία της ΕΠΟ στις δηλώσεις που έκανε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου αφού μίλησε για τη συνάντηση και το γεγονός πως όλοι συμφώνησαν πως διαφωνούν στάθηκε στην καταγγελία/αποκάλυψη που έκανε ο Στιβ Μπένετ στη διάρκεια της συνάντησης πως ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να διαιτητεύσει το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο δεν γίνεται πουθενά και τόνισε πως ο δικέφαλος θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την τιμωρία του εν λόγω ρέφερι.

"Μετά από μια τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε πως παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε τη συγκεκριμένη σεζόν από τη διαιτησία με αποκορύφωμα το ματς με τον Αστέρα Τρίπολη πως εκφράζουμε τη στήριξη μας στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ για να τελειώσει ομαλά η σεζόν.

Εξέφρασε την άποψη πως ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξέρουν διαιτητές και να σχετίζεται με οτιδήποτε έχει σχέση με τους διαιτητές στην Ελλάδα είναι η ΚΕΔ. Καμία ομάδα, καμία λίγκα, δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό.

Από εκεί και πέρα είχαμε μια σοκαριστική καταγγελία/αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ που μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από διαιτητή ξένο χωρίς να φαίνεται το όνομα του ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Η καταγγελία είναι σοβαρή.

Στη συνέχεια ο κ. Μπένετ, απ' όσα μας είπε πάντα, ανέφερε στον συγκεκριμένο ρέφερι πως έχει βρει διαιτητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά ο διαιτητής εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξουν αυτοί οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος, ο οποίος δεν ξέρουμε ποιος είναι. Και εν συνεχεία αφού αρνήθηκε να αλλάξει οποιοσδήποτε διαιτητής τον ρώτησε τι εθνικότητας είναι οι διαιτητές, φαίνεται σε όλους πολύ ύποπτο αυτό.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την σφοδρή επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει ως το τέλος. Ο κ. Μπένετ μας είπε πως έχει αναφερθεί στην UEFA για αυτό το κομμάτι γιατί μας φαίνεται ύποπτο πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διατητεύσει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε πως αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τσιμπουτί, όχι στην Ελλάδα.

Είναι σφοδρή επιθυμία όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ αυτή η υπόθεση να φτάσει ως το τέλος. Να αποκαλυφθεί, σεβόμαστε τον κ. Μπένετ που δεν ήθελε να αποκαλύψει το όνομα του διαιτητή, επειδή υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα. Αλλά είναι επιθυμία όλων μας να παραπεμφεί παραδειγματικά αυτός ο διαιτητής και από την UEFA".

Σας είπε ο κ. Μπένετ ποιος ήταν αυτός που συνάντησε με αυτόν τον διαιτητή;

"Δεν μας είπε, δεν ξέρει. Αυτό που μας ανέφερε είναι πως αυτός ο διαιτητής μόνος του κάλεσε, μας έδειξε το μήνυμα που κάλεσε τον κ. Μπένετ και αυτοπροτάθηκε να διατητεύσει το συγκεκριμένο ματς. Είναι σοκαριστικό. Υποθέτω πως ήταν elite αλλά δεν έχει σημασία αν ήταν πρώτης κατηγορίας ή elite. Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να αυτοπροτείνεται διαιτητής να διαιτητεύσει μας. Και ερασιτέχνης να ήταν αν μπορείτε να μου βρείτε κάποιον".

Υπήρξε κάποιο σημείο στο οποίο συμφωνήσατε;

"Στο σημείο που συμφωνήσαμε για τους ορισμούς να οριστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι διαιτητές ή το δυνατόν elite στα ματς του big-4. Καταλαβαίνουμε πως είναι μικρή η διαθεσιμότητα σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τους διαιτητές του big-4. Αλλά παρόλα αυτά επιθυμία του ΠΑΟΚ από 25-26 elite, όσοι είναι εκτός του κ. Σιδηρόπουλου που είναι Έλληνας, να διαιτητεύσουν τα επόμενα ντέρμπι. Είναι επιθυμία μας και μάλιστα αναφέρθηκε αλλά εν τέλει δεν θα γίνει μια επιστολή που θα μπορούσε να υπογράψει ο Μπαλτάκος, ο Μπένετ και οι τέσσερις ιδιοκτήτες και να σταλεί στον κ. Τσέφεριν για να έρθουν όσο το δυνατόν καλύτεροι διαιτητές. Εν τέλει δεν επετεύχθη αυτή η συμφωνία γιατί υπήρχαν κάποιες διαφορές όσον αφορά την ανακοίνωση".

Υπάρχει κάποια λίστα διαιτητών;

"Εμείς είμαστε σύλλογος και εκπροσωπούμασταν οι έξι σύλλογοι των playoffs. Δεν μπορούμε εμείς να καταρτίζουμε ούτε λίστες διαιτητών, ούτε να προτείνουμε διαιτητές. Υπάρχει ένας θεσμικός φορέας που είναι η ΚΕΔ που η δουλειά της είναι να βρίσκει όσο το δυνατόν καλύτερους διαιτητές ώστε να έρθουν στα παιχνίδια που θα κριθεί το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών".

Ο κ. Μπένετ μας είπατε πως έχει ήδη βρει διαιτητές για τις επόμενες αγωνιστικές. Δεν έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα αυτή η συνάντηση;

"Και ο κ. Κλάτενμπεργκ πέρυσι έκανε τον προγραμματισμό για όλο το μήνα. Αυτό είναι θέμα του κ. Μπένετ δεν είναι δικό μου. Εμείς θέλαμε elite διαιτητές από την αρχή της σεζόν. Είδατε πως στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και πριν τον αγώνα ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση λόγω του Σλοβάκου διαιτητή αλλά ήταν άριστος κατά γενική ομολογία και στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στο Κύπελλο είχαμε έναν Σλοβένο elite διαιτητή που ήταν άριστος".

Επειδή αναφερθήκατε σε μια σοβαρή καταγγελία που έγινε μέσα, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε άλλη μια καταγγελία από τον κ. Κέλετ ειπώθηκε κάτι για αυτό;

"Δεν το γνωρίζω. Αναφέρθηκε αλλά πολύ λάιτ".

Με την εμπειρία που έχετε και με το τοξικό κλίμα που υπάρχει πιστεύεται πως μπορούν να έρθουν elite διαιτητές στην Ελλάδα;

"Σίγουρα δεν βοηθάει αυτή η εικόνα. Από εκεί και πέρα μέσω του κ. Σαββίδη εκφράστηκε και η επιθυμία να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι. Και κανένας Μπένετ, κανένας Μπαλτάκος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ομαλά το πρωτάθλημα αν εμείς οι τέσσερις δεν διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος".

Για την ατάκα του Αχιλλέα Μπέου πως οι τέσσερις μεγάλοι μαλώνουν για το πρωτάθλημα:

"Και οι τέσσερις θέλουμε το πρωτάθλημα, φυσιολογικό δεν είναι; Το θέλουμε και εννοείται πως θα κάνουμε ότι καλύτερο αγωνιστικά ότι είναι δυνατόν για να το πάρουμε και να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντας της ομάδας μας, φυσιολογικό είναι αυτό. Δεν τσακωνόμασταν όπως το αναφέρατε".

Υπήρξε κάποια αναφορά στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας;

"Αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Super League, ο κ. Μαρινάκης, νομίζω έχει μοιράσει και ένα non paper, αναφέρθηκε και μέσα πως είτε με τον κ. Κλάτενμπεργκ, είτε με κάποιον άλλο θα ήθελε να προχωρήσει το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.