​Γκιώνης «Ενιωσα πικρία για την ΕΡΤ»

20:05 | 26/07/2021

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ μίλησε για τη νέα γκάφα της ΕΡΤ

Με δηλώσεις του στο SPORT24, ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν έκρυψε πως αισθάνθηκε πικρία που δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του στο δεύτερο γύρο από την ΕΡΤ, κυρίως επειδή θέλει να γνωρίσουν το άθλημά του τα παιδιά.

«Ναι, το ένιωσα αυτό. Φυσικά και θέλω και την προσωπική προβολή, αλλά με ενδιαφέρει η προβολή του αθλήματος. Θέλω να μαθαίνει ο κόσμος αυτές τις επιτυχίες, επειδή έτσι είναι πιο πιθανό να έρθουν τα παιδιά στο άθλημα. Στην Ελλάδα όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά τι είναι το πινγκ πονγκ. Το πιστεύεις ότι παρατηρούμε πάντα αύξηση στις εγγραφές των παιδιών, έπειτα από τα δύο πρώτα ματς που δείχνει η τηλεόραση στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Θα σου πω ένα παράδειγμα. Το 2013 πήρα από το αεροδρόμιο ένα ταξί. Ο οδηγός μου είπε: "Σε είχα δει στο ματς με τον Ιάπωνα".

Και τα δύο παιδιά του γράφτηκαν στο πινγκ πονγκ, έπειτα από αυτόν τον αγώνα”. Παραδέχθηκε ότι οι αθλητές συζήτησαν το εν λόγω θέμα στο Ολυμπιακό Χωριό. Δεν ξέρω μπορεί να μη φταίει η ΕΡΤ, αλλά θα έπρεπε να έχει γίνει τέτοια δουλειά, ώστε να τα έχει προβλέψει όλα αυτά. Δες τι γίνεται με το τένις και τα παιδιά τώρα που βλέπουν τον Τσιτσιπά. Και άλλες φορές παρακολουθούσαμε τένις, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Όταν βλέπεις τον Έλληνα αθλητή να έχεις επιτυχίες είναι πιο εύκολο να πιστέψεις ότι κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις. Το παιδάκι θα πει μπορώ κι εγώ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκιώνης: «Λυπηρό να μη βλέπει ο κόσμος ένα ωραίο άθλημα»

Τα highlights της νίκης του Γκιώνη που δεν έδειξε η ΕΡΤ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.