Γκουαρδιόλα: «Σκέφτομαι πάντα υπερβολικά στο Champions League»

17:46 | 04/04/2022

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, παραδέχτηκε ότι σκέφτεται υπερβολικά και επινοεί «ηλίθιες τακτικές» στο Champions League, ενώ συμπλήρωσε ότι ακολουθεί τον ίδιο... δρόμο, καθώς προετοιμάζεται για τον αυριανό, πρώτο προημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γκουαρδιόλα, δύο φορές νικητής της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, ως προπονητής με την Μπαρτσελόνα, δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο εδώ και 11 χρόνια και οι ομάδες του συχνά «σταματούν» στα νοκ άουτ, λόγω απροσδόκητων τακτικών... τροποποιήσεων και επιλογών.

«Στο Champions League πάντα σκέφτομαι υπερβολικά, νέες τακτικές, αύριο θα δείτε μια νέα. Σκέφτομαι πολύ, γι' αυτό έχω πολύ καλά αποτελέσματα στο Champions League» είπε σήμερα ο Πεπ Γκουαρδιόλα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Θα ήταν βαρετό αν έπαιζα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι παίζω το ίδιο με την Ατλέτικο και τη Λίβερπουλ, δεν μου αρέσει αυτό. Οι κινήσεις είναι διαφορετικές, οι παίκτες είναι όλοι διαφορετικοί με διαφορετικές προσωπικότητες. Γι' αυτό το σκέφτομαι υπερβολικά και δημιουργώ ηλίθιες τακτικές. Απόψε εμπνέομαι και θα καταλήξω σε απίστευτες τακτικές αύριο» πρόσθεσε.

Ο Γκουαρδιόλα τόνισε ότι υπάρχει μια «λανθασμένη αντίληψη» για το πώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε στήνει τις ομάδες του, εξηγώντας ότι δεν είναι τόσο αμυντικές όσο φαίνονται.

«Είναι πιο προσβλητικό από ό,τι πιστεύει ο κόσμος, δεν θέλει να ρισκάρει στη συγκέντρωση, αλλά έχουν ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου» τόνισε ο Γκουαρδιόλα.

«Όταν η μπάλα είναι στο μισό μας, το πόσο ανταγωνιστικοί είναι, εξαρτάται από τη θέση και την κίνηση, ξέρουν ακριβώς πώς να παίξουν. Σε αυτές τις στιγμές του παιχνιδιού, σε αυτές τις καταστάσεις, είναι πραγματικά καλοί».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.