Γκουαρντιόλα: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για Τόρες»

18:01 | 23/12/2021

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Φεράν Τόρες, όπως δήλωσε σήμερα ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αρκετά βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι «μπλαουγκράνα» είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τον 21 ετών επιθετικό αντί περίπου 55 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το Sky Sports και το BBC, οι Καταλανοί θα καταβάλουν στον αγγλικό σύλλογο ακόμη 10 εκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

«Δεν έχει "κλείσει" επίσημα, ξέρω ότι διαπραγματεύονται και πως είναι κοντά. Όταν το ανακοινώσει ο σύλλογος, έχει "κλείσει"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και πρόσθεσε ότι οι «σίτιζενς» δεν σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην απόκτηση επιθετικού τον Ιανουάριο. «Δεν είμαστε ένας σύλλογος όπως άλλοι σύλλογοι όταν οι παίκτες θέλουν να φύγουν και ο ιδιοκτήτης λέει "μείνε". Εάν θέλουν να φύγουν επειδή αισθάνονται ότι θα είναι πιο χαρούμενοι σε ένα άλλο μέρος, πρέπει να φύγουν. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν» συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα για τον συμπατριώτη του.

Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε αναζήτηση επιθετικού, καθώς οι επιλογές της στη «γραμμή κρούσης» είχαν μειωθεί με την αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο από την ενεργό δράση, λόγω του καρδιακού προβλήματος που αντιμετώπισε ο «Κουν». Η Σίτι απέκτησε τον Τόρες τον Αύγουστο του 2020 από τη Βαλένθια για πέντε χρόνια έναντι περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Ισπανός επιθετικός «έγραψε» 43 συμμετοχές με απολογισμό 16 τέρματα και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Την τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί σε μόλις επτά αναμετρήσεις, στις οποίες μέτρησε τρία γκολ και μια ασίστ. Αυτό το διάστημα βρίσκεται εκτός δράσης, καθώς υπέστη στα μέσα Οκτωβρίου κάταγμα στο πόδι σε αγώνα με την εθνική Ισπανίας για το Nations League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.