Γονείς Άλκη: «Ηθική δικαίωση, αλλά το παιδί μας δε γυρίζει»

22:25 | 12/07/2023

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μίλησαν στους δημοσιογράφους και σχολίασαν τις ποινές.

«Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Μελίνας Κακουλίδου, μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που επέβαλε ισόβια δεσμά στους δολοφόνους του παιδιού της.

Από πλευράς του ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου, ευχαρίστησε και εκείνος τη Δικαιοσύνη και τους δικηγόρους της οικογένειας που στάθηκαν στο πλευρό τους καθ' όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας αυτής δίκης. «Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε τιμωρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπανός.

Κληθείς να σχολιάσει αν χαρακτηρίζει εξοντωτικές τις ποινές που επιβλήθηκαν στους «12» οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο πατέρας του Άλκη είπε πως «οι ποινές ήταν στο πλαίσιο του ειδεχθούς εγκλήματος προς τον Άλκη και τα υπόλοιπα παιδιά».

Τέλος, ερωτηθείς για τις πιο δύσκολες στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας ο κ. Καμπανός απάντησε: «υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγο μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου».

Πηγή: makthes.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.