Η AEK ζήτησε επίσημα το Final Four του Basketball Champions League

11:10 | 17/03/2023

Η ΑΕΚ έστειλε αίτηση προς την FIBA θέτοντας και επίσημα υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του Final Four του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ θέλει να διοργανώσει το Final Four του Basketball Champions League. Η είδηση αυτή ήταν γνωστή εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο πλέον το ενδιαφέρον απέκτησε και επίσημη μορφή, αφού η "Ένωση" κατέθεσε την υποψηφιότητά της στην FIBA εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί.

Έχοντας διοργανώσει με τεράστια επιτυχία το Final Four του 2018 (το οποίο και κατέκτησε), αλλά και του Final Eight του 2020 (ασχέτως αν τελικά έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορονοϊού), η ΑΕΚ έχει το know how τέτοιων events. Η διαφορά βέβαια είναι ότι πλέον θέλει να φιλοξενήσει την διοργάνωση στο νέο σπίτι της, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχαν λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Δεδομένης βέβαια της εμπειρίας της "Ένωσης" από τέτοιες διοργανώσεις, αλλά και ότι το κλειστό των Λιοσίων έχει πλέον τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες (κάτι που φάνηκε τόσο στα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών στα "παράθυρα" της FIBA, όσο και στον πρόσφατο αγώνα με την Γαλατάσαραϊ για το BCL), η ΑΕΚ ελπίζει ότι αυτά τα δύο βασικά επιχειρήματα θα της δώσουν την ευκαιρία να είναι για ακόμα μία φορά η οικοδέσποινα σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.