Η «αφρόκρεμα» του γυναικείου τένις σε Μαδρίτη και Ρώμη

16:29 | 15/04/2022

Όλες οι τενίστριες που βρίσκονται στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, ανάμεσά τους και η Μαρία Σάκκαρη, συμπεριλαμβάνονται στις λίστες συμμετοχής των δύο προσεχών κορυφαίων τουρνουά WTA 1000, που θα διεξαχθούν στην Μαδρίτη (Mutua Madrid Open) και στην Ρώμη (Internazionali BNL d'Italia).

Τα τρία πρώτα 1000άρια τουρνουά της σεζόν διεξήχθησαν σε "σκληρή" επιφάνεια, αλλά στο εξής οι αγώνες μεταφέρονται στο χώμα, όπου το νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιάτεκ, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Η 20χρονη Πολωνή δεν ξέρει τι σημαίνει ήττα σε παρόμοιες διοργανώσεις από τις αρχές του έτους, κατακτώντας και τους τρεις τίτλους (Ντόχα, Indian Wells και Μαϊάμι) και φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την αιφνίδια αποχώρηση της Ας Μπάρτι από την ενεργό δράση.

Το Open της Μαδρίτης θα είναι το πρώτο χωμάτινο WTA 1000 της σεζόν, με το "κυρίως μενού" να ξεκινά την Πέμπτη 28 Απριλίου και να τελειώνει το Σάββατο 7 Μαΐου.

Στην λίστα του τουρνουά βρίσκεται η Σφιάτεκ, όπως επίσης η κάτοχος του τροπαίου και νο4 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, αλλά και οι τενίστριες που συμπληρώνουν το Top5, η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (νο2), η Πάουλα Μπαντόσα (νο3) και η Μαρία Σάκκαρη (νο5).

Μαζί με αυτές έχουν συμπεριληφθεί και οι υπόλοιπες αθλήτριες που ακολουθούν έως το Top10, η Ανέτ Κονταβέιτ, η Καρολίνα Πλίσκοβα, η Ντανιέλ Κόλινς, η Ονς Ζαμπέρ και η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Στη λίστα συμμετοχών υπάρχουν ακόμη η πρωταθλήτρια του US Open, Εμα Ραντουκάνου, καθώς και η φιναλίστ του τουρνουά της Νέας Υόρκης, Λ¨ειλα Φερνάντες, αλλά και η Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ.

Εκτός από την περσινή πρωταθλήτρια, Αρίνα Σαμπαλένκα, οι πρώην κάτοχοι του τίτλου στην Μαδρίτη, Σιμόνα Χάλεπ (είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 2016 και το 2017) και Πέτρα Κβίτοβα (το... σήκωσε τρεις φορές, 2011, 2015 και 2018), θα είναι παρούσες στο φημισμένο τουρνουά.

Το "παρών" θα δώσουν ακόμη οι πρώην κορυφαίες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης, Αντζελίκ Κέρμπερ και Βικτόρια Αζαρένκα, καθώς και οι Μπιάνκα Αντρεέσκου, Γελένα Οσταπένκο και Σλόαν Στέφενς, οι οποίες στο παρελθόν έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Grand Slam.

Το Internazionali BNL d'Italia ακολουθεί στη Ρώμη από τη Δευτέρα 9 Μαΐου έως την Κυριακή 15 Μαΐου. Μία διοργάνωση, η οποία χρονολογείται από το 1930, μία από τις μακροβιότερες σε χωμάτινο γήπεδο, όπου και εκεί θα δώσουν "ραντεβού" όλα τα "αστέρια" του γυναικείου τένις, μετά τη Μαδρίτη.

Στην "αιώνια πόλη", επιστρέφει η κάτοχος του περυσινού τίτλου, Ίγκα Σφιάτεκ. Εκεί η Πολωνή είχε κατακτήσει το πρώτο 1000άρι τουρνουά στην καριέρα της με την εμφατική της νίκη στον τελικό, 6-0 και 6-0, επί της πρωταθλήτριας του 2019, Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η πρώην κάτοχος του νο1 της WTA και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Grand Slam, Ναόμι Οσάκα, συμμετέχει επίσης στην κύρια κλήρωση της διοργάνωσης της ιταλικής πρωτεύουσας. Η Γιαπωνέζα επανήλθε στο Top40 μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό του Miami Open, όπου ηττήθηκε από την Σφιάτεκ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.