Η Άιντραχτ πήρε στα πέναλτι το Europa League!

01:05 | 19/05/2022

Σε ένα ψυχοφθόρο τελικό η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κέρδισε στα πέναλτι τη Ρέιντζερς και κατέκτησε το Europa League.

Ο Ραφαέλ Μπορέ ήταν ο ήρωας της Άιντραχτ στον τελικό του «Σάντσεθ Πιθχουάν» τόσο στο 90λεπτο όσο και στα πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση έδωσε στους Γερμανούς το τρόπαιο του Europa League κόντρα στη μαχητική Ρέιντζερς.

Το ματς στο 90λεπτο είχε ένταση και φάσεις, είχε και δύο γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρέιντζερ, που τα βρήκε σκούρα στα πρώτα λεπτά του β' μέρους από την ορμή της γερμανικής ομάδας, προηγήθηκε στο 57ο λεπτό με τον Τζο Αγιοντέλε, αλλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρήκε την απάντηση με τον Ραφαέλ Μπορέ στο 69' και το 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί το σκορ δεν άλλαξε, παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων (η Ρέιντζερς έχασε τεράστια ευκαιρία στο 118' με τον Τραπ να κάνει τρομερή επέμβαση), ο τελικός δεν έβγαλε νικητή και το θρίλερ οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Eκεί ο Ράμσεϊ ήταν ο μοιραίος της σκωτσέζικης ομάδας χάνοντας πέναλτι και ο Μπορέ ο ήρωας της βραδιάς, αφού εκτός από το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε το τελευταίο και νικητήριο πέναλτι για το 5-4 που χάρισε το Europa League στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Εντικά (101' Λεντς), Τούτα (57' Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89' Γιάκιτς), Σο (106' Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71' Χάουγκε), Μπορέ

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117' Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91' Άρφιλντ), Τζακ (74' Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα, 118' Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101' Σαντς)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.