H αναγέννηση του «φοίνικα» Χατέμ Μπεν Αρφά

Απόψεις

Ο Μπεν Αρφά αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο


 Όσες είναι οι φορές που θα τον δούμε πεσμένο στο καναβάτσο ποδοσφαιρικά(είτε να ανταλλάσει λαβές πολεμικών τεχνών με συμπαίκτες είτε να παρουσιάζει… κοιλιά 50άρη ανθρακωρύχου από το Σάντερλαντ), άλλες τόσες θα μείνουμε με ανοιχτό το στόμα να αναρωτιόμαστε γιατί αυτός ο παικταράς δεν έχει αξιοποιήσει  στο έπακρο το απίστευτο ταλέντο του.

Ο γεννημένος στο Κλαμάρ Γαλλοτυνήσιος άσος, έφτασε στο σημείο ναδίρ της καριέρας του όντας ποδοσφαιριστής του μεγαλύτερου συλλόγου από όσους έχει αγωνιστεί.  Ιούλιος του 2016. Ο Μπεν Αρφά εξαργυρώνει το καταπληκτικό πέρασμα του από τη Νις και παίρνει μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμαίν των αραβικών δισεκατομμυρίων και του Ισπανού πλέον Ουνάϊ  Έμερι. 

Ο Γάλλος διεθνής παρ’ όλο που απόλαυσε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην καριέρα του με τους πρωτευουσιάνους, μετά τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα σε εκείνη την ανεπανάληπτη ανατροπή των Μπλαουγκράνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Αναφορές για την ανικανότητα του Έμερι να περάσει από τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς  Λιγκ, κατανάλωση… κεμπάπ έξω από το προπονητικό κέντρο της  PSG και ισχυρισμοί ότι αποτελεί το νέο ποδοσφαιρικό φαινόμενο, ανάγκασαν τον Έμερι να τον χρησιμοποιήσει ελάχιστα για τη σεζόν 2016-2017 και να τον θέσει εκτός ομάδας για την επόμενη.

 Ο Μπεν Αρφά ως ο... γνωστός Μπεν Αρφά «έκατσε» πάνω στο συμβόλαιο του, πέρασε μια ολόκληρη σεζόν προπονούμενος μόνος του και έδειχνε να σκέφτεται τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

c10df8fdc5e40184fd1e0d99c4b86.jpg#asset:73768


Μέχρι που το καλοκαίρι που μας πέρασε έμεινε ελεύθερος από την Παρί και μετά από σχεδόν μηδενική ζήτηση για τις υπηρεσίες του, κατέληξε στη Ρεν. Ο Γάλλος αναμορφωμένος έκτοτε διανύει μια αρκετά γεμάτη σεζόν, καταγράφοντας μέχρι στιγμής 18 συμμετοχές στη Ligue 1 και 5 τέρματα και 2 ασίστ, ενώ μετράει 7 συμμετοχές στην ξέφρενη και ανέλπιστη πορεία της Ρεν στο Europa League μαζί με δύο γκολ. Και δεν είναι μόνο η στατιστική όψη της πραγματικότητας. Ο Γάλλος συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στο παιχνίδι της ομάδας του Ζυλιέν Στεφάν, έχοντας έναν πιο δημιουργικό και κεντρικό ρόλο αφήνοντας τα άκρα όπου τον είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

«Μας βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με την φαντασία και την ταχύτητα του και είναι σταθερά ένα θετικό σημείο αναφοράς για το παιχνίδι μας» δήλωσε πρόσφατα ο Στεφάν για τον ποδοσφαιριστή που έχει αδικήσει όσο λίγοι το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια.

c790f8b5ca8c1708726192c0cd44614c-stade-rennais-ben-arfa-la-ligue-des-champions-rennes-billet.jpg#asset:73769


Ο Μπεν Αρφά με τη σειρά του στις δηλώσεις του έκανε ειδική αναφορά στη θετική επίδραση του προπονητή του ενώ έδωσε το μήνυμα για τη συνέχεια στην πορεία της ομάδας του στο Europa League. “Ο κόουτς είχε μεγάλη φιλοδοξία και την ακολουθήσαμε σαν σύνολο και σαν ομάδα. Είναι περήφανη μέρα για το σύλλογο και όλη τη Βρετάνη, κοιτάμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση”  δήλωσε ο Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία δείχνοντας αναγεννημένος.

Λεπτομέρεια; Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Μπεν Αρφά στο πάλαι ποτέ κύπελλο Ουέφα θα είναι η Άρσεναλ, του Ουνάϊ  Έμερι, προπονητή που συνέβαλλε στην τελευταία καταστροφική περίοδο στην καριέρα του Γάλλου μάγου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.