H αναγέννηση του Μαυρία και το... καθυστερημένο φλέρτ με τον ΟΦΗ

SMS

Ένα ταλέντο που κινδύνευσε να χαθεί μόλις στα 25 του χρόνια, ήταν στα... πόδια του ΟΦΗ, η σχέση του με το Ηράκλειο και η κλήση του στην Εθνική - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Μετά από 4,5 χρόνια, ο Χάρης Μαυρίας επιστρέφει στην Εθνική ομάδα. Ο ταλαντούχος εξτρέμ, μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση και την μεταγραφή στην Αγγλική Σάντερλαντ, είδε την καριέρα του να παίρνει την κατηφόρα τα τελευταία χρόνια.

Ο 25χρονος μέσος, μαζί με τον Δήμητρη Κολοβό και τον Βαλεριάνο του Άρη, αποτελούν τις τρεις εκπλήξεις στις κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη για τις αναμετρήσεις με Λιχτενστάιν και Βοσνία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ

Έπειτα από το ανέπαφο πέρασμα από την Σάντερλαντ της Πρέμιερ (τότε) ο Μαυρίας βρέθηκε στην Γερμανία. Στο μέρος που αναγεννήθηκαν αρκετοί Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Η διετή (2015-2017) περιπλάνηση του στις Φορτούνα Ντίσελντορφ και Καρλσρούη, περιελάμβανε αρκετές συμμετοχές αλλά όχι και γκολ. Και εξτρέμ με μόλις ένα γκολ σε περίπου 40 ματς στην β' κατηγορία της Γερμανίας, σίγουρα δεν αποτελούσε εξέλιξη για τον Έλληνα χαφ. 

Επόμενη στάση: Κροατία και Ριέκα. Και εκεί όμως δεν έκανε την διαφορά. Αγωνίστηκε μόλις σε έξι αγώνες ενώ από τις αρχές του 2018 αποτελούσε ξένο σώμα για τον τότε προπονητή του.

Αρχές Ιουνίου (2018), ο Μαυρίας βρίσκεται στο Ηράκλειο, έχει αποδεσμευτεί από την κροατική ομάδα και περιμένει προτάσεις. Η πραγματικότητα είναι το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είχε τις προτάσεις που περίμενε, ο Απόλλωνας Σμύρνης ήταν το μοναδικό ''Εν Ελλάδι'' επίσημο ενδιαφέρον όμως η Superleague έμοιαζε να τον ''φοβίζει''. Κάπως έτσι πήρε την απόφαση να φύγει για Σκωτία. 

Μαυρίας 134


ΤΟ... ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΦΗ

Ο Μαυρίας επέλεξε την Σκωτία, για το μέρος όπου θα αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. Το ενδιαφέρον από την Χιμπέρνιαν προέκυψε τον Σεπτέμβριο, με τον ίδιο να απαντάει θετικά και να μετακομίζει με συνοπτικές διαδικασίες στην πόλη του Εδιμβούργου. Εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε και το φλέρτ από τον ''ΟΦΗ του Μπούση''. Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης γνώριζαν τον παίκτη, ήξεραν ότι μπορούσε να βοηθήσει ενώ και η ανάγκη για απόκτηση Ελλήνων παικτών, έκαναν τον Μαυρία ένα ελκυστικό πακέτο για την κρητική ομάδα. Όμως, ο Μαυρίας είχε μόλις αναχωρήσει για Σκωτία, είχε συμφωνήσει με την Χιμπέρνιαν και έτσι δεν προχώρησε το deal. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, οι επισκέψεις του Έλληνα χαφ στο Ηράκλειο ήταν συχνές, δεν είναι κρυφό ότι από το νησί κατάγεται και το... άλλο του μισό ενώ στην πόλη διατηρεί αρκετές καλές φιλίες.

Η έλευση του Αναστασίου στην Ομόνοια καθώς και ο ειδικός όρος στο συμβόλαιο του, επέτρεπαν μια ενδεχόμενη μεταγραφή στην Κύπρο. Ο Μαυρίας αγωνίστηκε δύο φορές στην Χιμπέρνιαν, ο Αναστασίου επέμεινε και η μεταγραφή του στην Κύπρο πήρε σάρκα και οστά. Έτσι, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί ημερολογιακά η χρονιά, ο Μαυρίας ανακοινώνεται από τους ''τριφυλλοφόρους''. Έκτοτε, μετράει 9 συμμετοχές με την Ομόνοια (7 σαν βασικός), έχει σκοράρει ένα γκολ ενώ αναδείχτηκε MVP τον μήνα Φεβρουάριο σε σχετική ψηφοφορία των φίλων της Ομόνοιας.

ΤΟΝ ΤΣΕΚΑΡΕ Ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άγγελος Μπασινάς, στενός συνεργάτης πλέον του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική ομάδα, βρέθηκε δύο φορές στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα για να τσεκάρει την κατάσταση του Χάρη Μαυρία. Ο πρώην ποδοσφαιριστής έμεινε εντυπωσιασμένος από την ετοιμότητα του πρώην ποδοσφαιριστή της Σάντερλαντ και σε συνδυασμό με την απόφαση για νέο αίμα στην Εθνική, η απόφαση ήταν εύκολη.

Κάπως έτσι, ο 25χρονος χαφ δείχνει να ξαναβρίσκει τον... χαμένο του δρόμο. Ένας εκρηκτικός παίκτης, σεμνός σαν χαρακτήρας, που έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Μια ευκαιρία που έχασε το καλοκαίρι ο ΟΦΗ, να προσθέσει έναν εν δυνάμει παίκτη της Εθνικής Ελλάδας (όπως αποδείχθηκε),ο οποίος έχει βάση το Ηράκλειο, είναι σε καλή ηλικία και με την έλλειψη που υπάρχει στους εξτρέμ, σίγουρα δεν θα περίσσευε. Όλα αυτά, εκ του αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με εκπλήξεις οι κλήσεις του Αγγελου Αναστασιάδη

Επέστρεψε ο Μαυρίας, τον θέλει στην Ομόνοια ο Αναστασίου

Ανακοινώθηκε ο Μαυρίας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.