Η ανταμοιβή Φαζού και Οικονόμου

08:39 | 07/06/2018

Και τη νέα αγωνιστική χρονιά στη Super League θα φορούν τη φανέλα του ΟΦΗ ο Μανόλης Φαζός και ο Άγγελος Οικονόμου, ο τελευταίος και ο πρώτος (μέχρι τώρα, χρονιά) αντίστοιχα παίκτης που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Όμιλο.

Παίκτες που έχουν πολλά κοινά, αλλά και διαφορές… Τα κοινά είναι το πηγαίο τους ταλέντο στο οποίο πιστεύει αρκετά ο Νίκος Παπαδόπουλος και για το λόγο αυτό εισηγήθηκε την παραμονή αμφότερων στην ομάδα. Επίσης το γεγονός πως και οι δύο είχαν άτυχη στιγμή στην καριέρα τους με σοβαρούς τραυματισμούς.

Με υπομονή και πίστη στον εαυτό τους όμως, έχοντας και την αμέριστη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, τους ξεπέρασαν και πλέον είναι πανέτοιμο για ένα “restart” στην καριέρα τους. Και ο ΟΦΗ της Super League τους δίνει αυτή την ευκαιρία, την οποία τόσο ο Φαζός, όσο και ο Οικονόμου είναι διατεθειμένη να την αδράξουν.

Η διαφορά των δύο είναι η ποδοσφαιρική τους πορεία. Γαλουχημένος στον ΟΦΗ ο Φαζός, ξεκίνησε την πορεία του στην Ακαδημία του συλλόγου και έφτασε σταδιακά μέχρι τη Super League, όπου ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας  στην πλέον δύσκολη περίοδό της. Παρέμεινε στον Όμιλο και έζησε μαζί του όλα τα «άγονα» χρόνια του, από τις… γειτονιές της Γ’ Εθνικής, μέχρι και τη «σκληρή» Football League.

Ο Οικονόμου από τη δική του πλευρά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Πιερία και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Γερμανία, όντας διεθνής με όλες τις μικρές μας εθνικές ομάδες. Έφτασε μέχρι την… πόρτα της Μπάγερν, καθώς ως μέλος της δεύτερης ομάδας της και μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Champions League Νέων, ξεκίνησε προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέπε Γκουαρντιόλα.

Με θητείες σε Μανχάιμ και Στουτγάρδη, ο Νίκος Παπαδόπουλος τον έφερε στον ΟΦΗ πέρσι το καλοκαίρι, προορίζοντάς τον ως βασικό στέλεχος. Η ατυχία του σοβαρού τραυματισμού του όμως του στέρησε αυτή τη δυνατότητα, όμως εφέτος, πιο δυνατός και σίγουρος από ποτέ, είναι έτοιμος για να αποτελέσει έναν από τους βασικούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.