Η απάντηση του ΕΑΚΗ για την αναστάτωση στα σωματεία λόγω διαδρομών

14:40 | 05/02/2020

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΑΚΗ όσον αφορά το διαχρονικό θέμα των σωματείων με τις διαδρομές στο κολυμβητήριο του Λίντο

Όπως αναφέρουν τα μέλη της διοίκησης του ΕΑΚΗ, απευθύνθηκαν στον Γενικό Γραμματέα και Ολυμπιονίκη Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος τόνισε στα μέλη του ΕΑΚΗ ότι υπεύθυνη είναι η ΠΕΚΥΡ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εισηγήσεις της ΠΕΚΥΡ έφεραν αναστάτωση στην Αθλητική Κολυμβητική Οικογένεια. Έτσι, προγραμματίζεται συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των κολυμβητικών σωματείων Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση:

''Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου λειτουργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας.

Ήδη από τις πρώτες κιόλας μέρες με την καταλυτική συνδρομή του συντοπίτη μας Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το ΕΑΚΗ αλλάζει όψη. Εργασίες για τις οποίες έχουμε λάβει θετικά σχόλια από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Στο κολυμβητήριο Ηρακλείου έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε 11 σωματεία σε μια πισίνα με 10 κολυμβητικές διαδρομές. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια δυσλειτουργία. Μια δυσλειτουργία που υπήρχε από το παρελθόν, για πολλά χρόνια και κληθήκαμε να βρούμε την βέλτιστη δυνατή λύση. Όλα τα σωματεία του ΕΑΚΗ ανεξαιρέτως αθλήματος τα αντιμετωπίζουμε ως μια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!! Και αυτό δεν είναι λόγια, αποδεικνύεται έμπρακτα με την πολύωρη καθημερινή μας παρουσία από άκρη σε άκρη σε όλο το ΕΑΚΗ.

Μη έχοντας τις τεχνικές γνώσεις ως μέλη της Διοίκησης και δεδομένου ότι η δική μας αρμοδιότητα είναι η ανάπτυξη και όχι η χρονοκατανομή των διαδρομών ζητήσαμε από την ΚΟΕ και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κύριο Γ. Μαυρωτά, ο οποίος και ως Ολυμπιονίκης του υγρού στίβου να μας καθοδηγήσει ποιος είναι ο αρμόδιος για μια δίκαιη κατανομή. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ξεκάθαρη, ότι τα τοπικά όργανα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας εν προκειμένω η ΠΕΚΥΡ έχουν και τα εργαλεία και τις γνώσεις. Αυτό και πράξαμε(!) αφού φυσικά ενημερώσαμε όλα τα Αθλητικά Σωματεία που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας.

Μετά από εισήγησή τους και με τις αλλαγές που πρότεινε ο Διευθυντής του ΕΑΚΗ κύριος Σακαράκης, επικαιροποιήσαμε την απόφαση τους αυτή. Καταλαβαίνουμε όμως ότι ούτε αυτό έχει ικανοποιήσει και καλλιεργείτε μία ένταση, προκαλώντας αναστάτωση στην Αθλητική Κολυμβητική Οικογένεια του ΕΑΚΗ.

Τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζουμε συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των σωματείων προκειμένου εγκαίρως να καταθέσουν τις προτάσεις τους προ συζήτηση για την νέα κολυμβητική χρονιά. Η Ηρακλειώτικη κολύμβηση διαγράφει μια εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια και εμείς ως Διοίκηση θα σταθούμε αρωγοί των προσπαθειών τους προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή.

Με ενότητα και καλή διάθεση συνεργασίας θα έχουμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε όλη την καλή διάθεση και αγωνία να γίνουν όλα καλύτερα, το γρηγορότερο δυνατόν, όμως ούτε μάγοι είμαστε ούτε αρμόδιοι για όλα.''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.