Η απονομή στον Τσιτσιπά: «Φέτος ήταν καλύτερο»

18:15 | 17/04/2022

Οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα και η απονομή μετά την επιτυχία του στο Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το 1000άρι Masters στο Μόντε Κάρλο, για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε στον τελικό τον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα και σήκωσε την κούπα όπως και πέρυσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε μετά την απονομή:

«Πρώτα απ' όλα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αλεχάντρο για την πορεία του αυτή την εβδομάδα. Θυμάμαι πολύ καλά πώς είναι να χάνεις στον πρώτο σου τελικό σε Master και καταλαβαίνω την πικρία του.

Εδώ και καιρό βρισκόμαστε αντίπαλοι στα κορτ. Θυμάμαι καλά την ομάδα σου, οπότε θα ήθελα να συγχαρώ και αυτούς για το πώς έπαιξες στο Μονακό αλλά και την πορεία σου γενικά εδώ. Συνέχισε να παλεύεις και είναι δεδομένο πως θα τα πας καλύτερα και θα κερδίσεις τίτλους. Το κοινό ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Κέρδισα και πέρυσι τον τίτλο, όμως ήταν φυσικά χωρίς φιλάθλους. Φέτος είναι απείρως καλύτερα γιατί είστε εδώ εσείς και το κάνατε ξεχωριστό.

Ειλικρινά, δεν έχω δει καλύτερη διοργάνωση στην ζωή μου. Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που είδα από κοντά όταν ήμουν ένα εξάχρονο αγόρι και δεν πίστευα ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια, ότι θα είμαι στη θέση να το κερδίσω δύο χρονιές σερί.

Ευχαριστώ την ομάδα μου που με στηρίζει και με πιέζει να γίνω καλύτερος και ελπίζω να συνεχίσουμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και στον Πατρίκ Μουράτογλου, που αν δεν επέμενε να πάω στην ακαδημία του, δε θα έφτανα ποτέ έως εδώ.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους φωτογράφους και τους φυσιοθεραπευτές που μας προστατεύουν να μην χτυπήσουμε κατά τη διάρκεια των ματς και μας προσέχουν. Και, φυσικά, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου τους Έλληνες, που ήρθαν εδώ και με υποστήριξαν και με έκαναν να αισθανθώ λίγο περισσότερο σαν στο σπίτι μου.

Σ' ευχαριστώ, Μονακό».

Δείτε το video της απονομής και αυτό των πανηγυρισμών του:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.