H απονομή στους Μπακς και η ιστορική στιγμή του Καλαϊτζάκη

07:13 | 20/10/2021

H κανονική περίοδος του NBA ξεκίνησε με στέψη για τους Μπακς και εντυπωσιακή νίκη με 127-104 επί των Μπρούκλιν Νετς - πρώτη επίσημη συμμετοχή στο NBA για τον κρητικό γκαρντ, Γιώργο Καλαϊτζάκη

Η τελετή απονομής για τους πρωταθλητές της περσινής σεζόν είχε και αγωνιστική αξία καθώς οι Μπακς κέρδισαν 127-104 στην opening night της σεζόν 2021/22 τους πολύ φιλόδοξους Νετς τους Κέβιν Ντουράντ. Οι Μπακς του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο πήραν τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος σε μια υπέροχη, συγκινητική τελετή στο Fiserv Forum και στη συνέχεια κατασπάραξαν την ομάδα που οι περισσότεροι θεωρούν πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Mεγάλη στιγμή και για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη ο οποίος αγωνίστηκε για 76 δευτερόλεπτα στο φινάλε και με αυτό τον τρόπο έκανε το ντεμπούτο του στο NBA. Έτσι, έγινε ο πρώτος Ηρακλειώτης που αγωνίζεται στον ''μαγικό'' κόσμο του NBA και παράλληλα μπορεί να αισθάνεται ευλογημένος που συμμετείχε και ο ίδιος σε μια τέτοια βραδιά.

Το Νο60 του ΝΒΑ Draft 2021 βρέθηκε στο παρκέ για 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα και μάλιστα κόντεψε να σκοράρει, αστοχώντας σε δύο συνεχόμενα σουτ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του στο ματς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι και έκλεισε τον αγώνα με 32 πόντους (11/21 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 μπλοκ σε 31 λεπτά. Ήταν και σήμερα ο MVP! Το κακό νέο της βραδιάς για τα Ελάφια ήταν ο τραυματισμός του Τζρου Χόλιντεϊ, που υπεστη κάκωση στην φτέρνα με αποτέλεσμα να μη γυρίσει για το β' μέρος. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε τους Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ρόντνι Χουντ, Σέμι Οτζελέγε, Μπόμπι Πόρτις.

Δείτε στιγμές από την απονομή:

Aπό την άλλη, απίθανο ματς από τον Πάτι Μιλς που έκανε θραύση με τα περιφερειακά του σουτ (21 πόντοι, 7/7 τρίποντα), εκλάμψεις είχαν ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κέβιν Ντουράντ που έβαλαν πολλά δύσκολα σουτ, αλλά είχαν και αρκετά άστοχα τελειώματα σε θεωρητικά εύκολες προσπάθειες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.