Η ατάκα-κουίζ της FIFA και ο Σαμαράς

14:55 | 19/04/2020

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συμπεριέλαβε τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ ανάμεσα στις 3 πιθανές απαντήσεις στο κουίζ που έκανε για τη Σέλτικ.

Ο Γιώργος Σαμαράς έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του σκωτσέζικου συλλόγου και δεν είναι υπερβολή πως αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο των «Καθολικών».

Η FIFA, έτσι, αυτό το διάστημα που δεν υπάρχει δράση, λόγω κορωνοϊού, ανεβάζει στα social media έξυπνα κουίζ για να θυμούνται οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νέοι.

Ένα εξ’ αυτών ήταν αφιερωμένο στη Σέλτικ και ο κόσμος έπρεπε να επιλέξει ποιος είπε την ατάκα: «Δεν έχω ζήσει ποτέ μια τέτοια ατμόσφαιρα οπαδών στη ζωή μου. Ένιωσα ότι όλοι έτρεχαν προς μένα και ήταν έτοιμοι να πέσουν πάνω μου.

Η υποστήριξη ήταν τόσο δυνατή που ένιωσα ότι είχα την αντοχή και τη δύναμη τριών παικτών».

Οι τρεις υποψήφιοι ήταν οι Γιώργος Σαμαράς, Βίκτορ Γουανιάμα και Τόνι Βατ. Η σωστή απάντηση ήταν ο Κενυάτης αμυντικός μέσος, νυν παίκτης της Τότεναμ.

Ο Γουανιάμα είχε κάνει αυτή τη δήλωση μετά τη νίκη της Σέλτικ με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα για τους ομίλους του Champions League, σ’ ένα ματς που είχε ανοίξει ο ίδιος το σκορ.

Το 2-0 είχε τότε σημειώσει ο Βατ, ενώ ο Σαμαράς είχε χρησιμοποιηθεί βασικός και αντικαταστάθηκε στο 79’. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ωστόσο, στο «Καμπ Νου», ο «Sam» είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει 2-1 με ανατροπή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.