Η «βολίδα» του Βάβουλα στο ιστορικό 5-4 επί του Ολυμπιακού

13:51 | 31/10/2018

Δείτε τη​ γκολάρα του Στέφανου Βάβουλα στην επική ανατροπή του 1990 στο Φάληρο.

Ο Στέφανος Βάβουλας, ένα από τα καλύτερα παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου και μία εξέχουσα φυσιογνωμία στον μεγάλο ΟΦΗ του Γκέραρντ, επιστρέφει στην κρητική ομάδα και όπως διαβάσατε, τοποθετείται σε νευραλγική θέση, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου.

Ο Στέφανος Βάβουλας άρχισε την καριέρα του στον ΟΦΗ το 1985 και έριξε τους τίτλους τέλους το 1997, όντας ενεργό μέλος στη μεγάλη ομάδα του Ευγένιου Γκέραρντ με τις δύο συμμετοχές σε τελικό κυπέλλου, την κατάκτηση του 1987 και τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές.

Ο Βάβουλας ήταν και ο πρωταγωνιστής στην ιστορική νίκη της κρητικής ομάδας μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού τη σεζόν 1989-1990.

Ηταν 27 Μαϊου του 1990 όταν ο ΟΦΗ εξέπληξε τους πάντες φτάνοντας σε μία ανατροπή που όμοιά της βλέπουμε σπάνια στο ποδόσφαιρο. Είναι το ιστορικό 4-5 των Κρητικών μέσα στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προηγηθεί με 4-0, αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο Στέφανος Βάβουλας ήταν αυτός που είχε βάλει την "υπογραφή" για εκείνη την τρομερή νίκη, αφού στις καθυστερήσεις με δυνατή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας την θριαμβευτική ανατροπή της ομάδας του.

Θυμίζουμε ότι οι Μαρινάκης, Βέρα (2 γκολ) και Μπατσινίλας είχαν σημάνει τη μεγάλη επιστροφή του ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, αφού ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 στο 50'!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόμορα): Ράντος, Αλεξίου, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Η.Σαββίδης (76’ Καλογερόπουλος), Κωφίδης, Ντέταρι, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Μητρόπουλος (76’ Σοφιανόπουλος).

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Χανιωτάκης, Ν.Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Τσίμπος, Βάβουλας, Γκουλής, Βέρα, Π.Μαρινάκης (46’ Παπαβασιλείου), Νιόπλιας, Γ.Μαρινάκης (67’ Μπατσινίλας), Κάβουρας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.