Η διπλή «ανάγνωση» της κλήρωσης

Απόψεις

Το πρόγραμμα «φωτιά» του ΟΦΗ στο ξεκίνημα της Super League δεν είναι απαραίτητα κακό.

Είναι αλήθεια ότι ο ηρακλειώτικος σύλλογος έχει ένα ιδιαίτερα «βαρύ» πρώτο κομμάτι στο πρωτάθλημα. Η κληρωτίδα έβγαλε συνεχόμενες δύσκολες αναμετρήσεις, ωστόσο η «ανάγνωση» του προγράμματος έχει δύο όψεις…

Το οφθαλμοφανές της υπόθεσης είναι πως οι «ασπρόμαυροι» με το καλημέρα μπαίνουν στα… βαθιά με δύο σερί εκτός έδρας ματς (κόντρα σε Πανιώνιο και Παναιτωλικό) και έπειτα έχουν 3 εντός έδρας ντέρμπι (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) και ενώ μεσολαβούν οι έξοδοι σε Ξάνθη και Λαμία.

Η εκκίνηση της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου στη μεγάλη κατηγορία είναι ξεκάθαρα απαιτητική και θα ήταν ίσως για πολλούς προτιμότερο η επιστροφή στα «σαλόνια» να συνδυαστεί με μια πιο «μαλακή» σειρά παιχνιδιών, που θα βοηθήσουμε στην ομαλότερη μετάβαση από το «χθες» στο «σήμερα».

Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχει και η θετική ερμηνεία της κλήρωσης. Δεδομένου ότι όλοι θα παίξουν με όλους, το «βουνό» που έχει ν’ ανέβει ο ΟΦΗ στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν έχει και τα καλά του. Δημιουργεί κατ’ αρχάς… γρήγορα ανακλαστικά και αυξάνει κυρίως την πνευματική ετοιμότητα των παικτών.

Ξέρουν, δηλαδή, πλέον πως πρέπει στην πρεμιέρα να παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μπουν στην καινούργια περίοδο με το… μαχαίρι στα δόντια. Αν, εξάλλου, συγκεντρώσουν ικανοποιητική συγκομιδή σ’ αυτό το κομμάτι αγώνων, τότε θα έχουν βάλει ισχυρές βάσεις για να προχωρήσει επιτυχημένα η σεζόν. Το δέλεαρ, έτσι, του φορτωμένου προγράμματος είναι σημαντικό και δίνει έξτρα κίνητρο στους «ασπρόμαυρους». 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.