Η διπλή «σωτηρία» του Μανώλη

SMS

Το πρώτο γκολ του Τζανακάκη στην Super League 1 ήταν πραγματικό «χρυσάφι» για τον Παναιτωλικό, αλλά και για τον ίδιο…

Έπρεπε να συμπληρώσει 97 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία για να πανηγυρίσει το «παρθενικό» του τέρμα. Μπορεί στα εφηβικά του χρόνια, όταν ακόμα έπαιζε στον ΠΑΝΟΜ, να χρησιμοποιούταν στα «φτερά» της επίθεσης, όμως στο ποδοσφαιρικό στερέωμα καθιερώθηκε ως δεξί μπακ και σ’ αυτή την θέση κάνει επαγγελματική καριέρα σχεδόν 10 χρόνια τώρα. Άσχετα, βέβαια, πως και στη νυν ομάδα του υπάρχουν φορές που έχει αγωνιστεί και πιο μπροστά.

Ο κρητικός ακραίος αμυντικός πέρασε δύσκολα, όμως το γκολ που σημείωσε στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιωνίου επιβεβαίωσε ότι «ο επιμένων νικά»….

Ο 28χρονος παίκτης ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το 0-2, σκορ με το οποίο οι Αγρινιώτες εξασφαλίζουν την πολυπόθητη σωτηρία. Στο 49’ της αναμέτρησης, ωστόσο, όταν έστελνε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ερχόταν και η… σωτηρία της ψυχής του.

Γιατί μέχρι να του κάνει το… πρωτοχρονιάτικο δώρο ο Παναιτωλικός, ο Τζανακάκης είχε μια «σκοτεινή» περίοδο.

Από την 1η Ιανουαρίου ήταν μέλος των «κυανοκίτρινων», όμως τους τελευταίους μήνες του 2019 έζησε έναν… εφιάλτη.

Τότε που είχε χαρακτηριστικά καθυστερημένη ειδοποίηση από τον Άρη ότι δεν υπολογίζεται και που εντελώς ξαφνικά βρέθηκε «ξεκρέμαστος».

Ο Τζανακάκης αντίκρισε την σκληρή όψη του ποδοσφαίρου και πλέον ήταν στο χέρι του για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Κάνοντας προφανώς την αυτοκριτική του, δε θέλησε να προχωρήσει σε βιαστικές επιλογές, αν και είχε τη δυνατότητα να το πράξει. Παρέμεινε αρκετό καιρό στο παρασκήνιο, δεν έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ώσπου ο σύλλογος του Αγρινίου του έδωσε την ευκαιρία.

Και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά και απέδειξε πως «ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Με τη φανέλα του Παναιτωλικού έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και η συνεργασία των δύο πλευρών μοιάζει ιδανική.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.