Η «εκδίκηση» του Σίμου

Απόψεις

Το ματς με την ΑΕΚ ήταν ξεχωριστό για τον Γιώργο Σίμο.

Εργάστηκε στην ΑΕΚ στην U19. Η δουλειά του πέρασε απαρατήρητη όχι γιατί δεν έκανε, αλλά γιατί στην Ελλάδα είμαστε. Ποιες ομάδες, άραγε, δίνουν βάση στις Ακαδημίες;

Τα αποτελέσματα στο Youth Champions League με την Ένωση αντιμετωπίστηκαν από την πλειοψηφία του Τύπου ως βαριές ήττες. Ο κόσμος και πολλοί δημοσιογράφοι τον χλεύασαν. Ουδείς ρώτησε τα παιδιά τι έμαθαν και τι άκουσαν από τα χείλη του. Βλέπετε, όταν χάνεις με πολλά γκολ στις μικρότερες κατηγορίες, ελάχιστοι δίνουν βάση σε όλα τα άλλα.

Ο Γιώργος Σίμος, περί ου ο λόγος, συζητούσε με τα παιδιά καθαρά ποδοσφαιρικά. Δεν στεκόταν στο αποτέλεσμα, δεν τον ένοιαζε. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μπουν οι σωστές βάσεις, να καταλάβουν τα παιδιά το ποδόσφαιρο. Να μάθουν ότι πρωταρχικός στόχος δεν είναι η νίκη και οι τίτλοι, αλλά το πώς θα φτάσεις σε αυτά με το σωστό τρόπο, από τον σωστό δρόμο.

Μετά την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για τον Σίμο, αλλά ο Γιάννης Σαμαράς φρόντισε να τον «κλέψει» και να τον φέρει στον ΟΦΗ. Στην πρόσφατη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capitano.gr, εξήγησε το γιατί: «Ταίριαζε στο ύφος το δικό μας και αποφασίσαμε να ανοίξουμε την πόρτα σε έναν νέο άνθρωπο. Εγώ ήμουν σίγουρος για τον Γιώργο γιατί τον ξέρω σαν άνθρωπο και σαν προπονητή, ήμασταν μαζί πολλά χρόνια. Αν αυτή την επιλογή την έκανα στην Ευρώπη θα ήταν κάτι νορμάλ, ενώ τώρα το συζητάμε. Παίζει τεράστιο ρόλο η γνώση. Ο Γιώργος ήρθε και «κούμπωσε», δεν χρειάστηκε προσαρμογή. Είναι αυτό που πρεσβεύουμε».

Το βράδυ του Σαββάτου ο τεχνικός του ΟΦΗ βρέθηκε αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Ο Ομιλος νίκησε κατά κράτος και ο ίδιος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και τον ελληνικό Τύπο. Εννοείται πως δεν είδε τη νίκη αυτή σαν εκδίκηση, δεν είναι του χαρακτήρα του. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όμως, σίγουρα θα... χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο για το γεγονός ότι ποτέ δεν αντιλήφθηκαν την αξία του.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Σίμος το θέμα. Είναι η γενικότερη νοοτροπία. Στο γεμάτο παθογένειες ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια άλλη ομάδα μπορεί να κάνει αυτό που κάνει ο ΟΦΗ; Ποια άλλη ομάδα θα έδινε τα ηνία σε ένα νέο προπονητή χωρίς το «βαρύ» βιογραφικό.

Από κάπου, όμως, όλοι ξεκινάνε. Ο Γιώργος Σίμος ξεχώρισε ως πρώτος προπονητής από την ΑΕΚ και την U19. Εκεί δεν φάνηκε η δουλειά του, αλλά φαίνεται στον ΟΦΗ που τα πράγματα είναι αλλιώς. Το εργασιακό περιβάλλον διαφορετικό, όπως και η ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Ο Σίμος, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και από τους φίλους του ΟΦΗ όταν ανακοινώθηκε, είναι αυτό που πρεσβεύει ο ΟΦΗ της νέας εποχής. Τα λόγια του Γιάννη Σαμαρά στο Capitano.gr είναι ο καλύτερος επίλογος αυτού του κειμένου: «Θέλω όλοι στην Ελλάδα να βγαίνουν και να λένε "σας γουστάρουμε, ρε. Μας αρέσει αυτό που κάνετε"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Ηράκλειο ο μάνατζερ του Σεμέντο

Αγωνία με Ναμπί ενόψει Καβάλας

Με κόσμο ο ΟΦΗ στη Λαμία

Με σημαία του ΟΦΗ το φέρετρο του Δεικτάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.