Η εξέλιξη του Μαρινάκη και η Εθνική ομάδα

SMS

Ο «στρατιώτης» του ΟΦΗ που εξελίχθηκε, πρωταγωνίστησε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, αυτό της Εθνικής

Κοιτάζοντας τα στατιστικά του Νίκου Μαρινάκη τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει κανείς το αυτονόητο: οι γεμάτες του σεζόν. Στον Παναθηναϊκό 27 εμφανίσεις σε δύο χρόνια, 28 με τον Παναιτωλικό σε μία περίοδο, 29 στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό με την φανέλα του ΟΦΗ. Κι αν θα έπρεπε, βάσει αυτού, να βρούμε έναν χαρακτηριστικό για τον 26χρονο μπακ θα ήταν «παίκτης του προπονητή».

Ο Μαρινάκης πήγε στον ΟΦΗ το περσινό καλοκαίρι ως δεξί μπακ. Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε ως τέτοιο, αλλά σε αρκετά παιχνίδια επίσης τον είδαμε και κεντρικό αμυντικό είτε δίπλα στον Γιαννούλη είτε δίπλα στον Κουτρουμπή. Η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών που έλεγε πρόσφατα ο Γιάννης Σαμαράς αποτυπώνεται στο πρόσωπο του νεαρού αμυντικού.

Όπως έχετε διαπιστώσει, ο Μαρινάκης είναι αρκετά οξυδερκής, «διαβάζει» σωστά το παιχνίδι και παρουσιάζεται πάντα πολύ ήρεμος και ψύχραιμος στο χορτάρι. Και μην ξεχνάτε ότι η θέση του στόπερ δεν ήταν τελείωσε άγνωστη. Έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός στον Ηρόδοτο, είχε τις βάσεις, είχε πάρει την «κρυάδα» και στον ΟΦΗ εξελίχθηκε πάνω σε αυτό.

Στο ποδόσφαιρο της κατοχής και του build up που εκπροσωπεί ο Όμιλος, ο Μαρινάκης στόπερ δεν είναι κάτι το άγνωστο. Και δεν είναι η ανάγκη που τον φέρνει από τα δεξιά στο κέντρο της άμυνας. Είναι η ποδοσφαιρική του ευελιξία, αλλά και η δικαίωση του τεχνικού επιτελείου για αυτό που είδαμε σε πολλά παιχνίδια.

Ο Μαρινάκης είναι δουλευταράς, ήταν από τους πρωταγωνιστές της... ευρωπαϊκής χρονιάς και η δικαίωση φαίνεται ότι θα φτάσει στην κορύφωση με την Εθνική ομάδα. Ο Τζον φαν Σιπ τον έχει στο «μπλοκάκι» του και όπως φαίνεται δεν αργεί η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε μαζί με τον Μπακάκη να αποτελέσουν τα δύο δεξιά μπακ της ελληνικής ομάδας.

Ο ίδιος θα συνεχίσει το ίδιο σκληρά τη δουλειά, δεν έχει ταβάνι και γνωρίζει ότι στον ΟΦΗ έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη. Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που συγκεντρώνουν τα «φώτα» της δημοσιότητας πάνω του, όμως είναι ένας «στρατιώτης» του ΟΦΗ.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του η κρητική ομάδα εξασφαλίζει έναν ποδοσφαιριστή, τον κρατά στο ρόστερ και κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Γιώργου Σίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανανέωση εμπιστοσύνης με Μαρινάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.