Η εξομολόγηση του Νικ Κύργιου: «Έπινα πολύ αλκοόλ, έκανα ναρκωτικά και έχασα τον έλεγχο»

13:02 | 06/05/2022

O ΕλληνοΑυστραλός τενίστας μίλησε για την περίοδο που ήταν εθισμένος σε ναρκωτικά και αλκοόλ συγκλονίζει, με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα να αποκαλύπτει πως έφτασε μέχρι και να αυτοτραυματιστεί.

Ο Νίκος Κύργιος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "Wide World of Sports" του αυστραλιανού καναλιού "Nine", στην οποία μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα που έδωσε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

"Με δυσκολεύει η ισορροπία. Πάντα ήμουν έτσι από παιδί. Οι αγώνες ήταν πάντα τρενάκι. Πραγματικά προσπαθώ πολύ σκληρά. Μερικές φορές είναι ένας αγώνας για μένα. Μερικές μέρες ξυπνάω και έρχομαι στο κορτ ή ξυπνάω και απλά δεν θέλω να φύγω από το δωμάτιό μου.

Αντιμετωπίζω κανονικά ανθρώπινα προβλήματα, αλλά είμαι επίσης περήφανος για τον εαυτό μου. Βγαίνω, είμαι ταπεινός και παίζω καλά. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις κάθε εβδομάδα".

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας αναφέρθηκε και στη δύσκολη περίοδο που πέρασε το 2019, όταν και ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ:

"Ήταν πολύ σοβαρά. Μέχρι που είχα αυτοτραυματιστεί στο χέρι και αυτό δεν είναι σωστό. Ένιωθα ότι απογοήτευα τους ανθρώπους όλη την ώρα. Ένιωσα άχρηστος και μισούσα τη ζωή μου. Υποθέτω ότι απομάκρυνα όλους όσους νοιάζονταν για μένα.

Έπινα πολύ αλκοόλ, έκανα ναρκωτικά και έχασα τον έλεγχο. Τώρα μετά βίας πίνω ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό. Αυτό ήταν το το πρώτο πράγμα από το οποίο έπρεπε να ξεμπλέξω και μετά να αποκατέστησα τη σχέση μου με την οικογένειά μου και απέκτησα πιο υγιεινές συνήθειες όπως καλή διατροφή, καλός ύπνος, περισσότερη προπόνηση. Νομίζω ότι ο κορονοϊός με βοήθησε πολύ σε αυτό".

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.