Η Ελβετία σόκαρε τους Γάλλους!

00:48 | 29/06/2021

Η Ελβετία πέταξε έξω τη Γαλλία κερδίζοντάς τη στα πέναλτι (5-4), με μοιραίο τον Εμπαπέ, μετά από ένα συγκλονιστικό 3-3.

Μετά από ένα χορταστικό 3-3 στο 90λεπτο, Γαλλία και Ελβετία οδηγήθηκαν στην παράραση και έπειτα στα πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς πέταξε εκτός τους Τρικολόρ παίρνοντας τεράστια πρόκριση στους «8».

Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο σκορ, έχασαν πέναλτι, οι Γάλλοι το γύρισαν σε 3-1, αλλά στο 90ο λεπτό ήρθε το 3-3 και το απίστευτο ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Η Γαλλία ήταν καλύτερη στο έξτρα ημίωρο χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για να γίνει... νέα Ισπανία, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Στη ρώσικη ρουλέτα ο Εμπαπέ ήταν ο μοιραίος. Στο τελευταίο πέναλτι των Γάλλων κι αφού πρώτα ευστόχησαν όλοι οι προηγούμενοι των δύο ομάδων, δεν μπόρεσε να σκοράρει (απέκρουσε ο Ζόμερ) και η Ελβετία με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Βαράν, Λανγκλέ (46’ Κομάν, 111' Τιράμ), Κιμπεμπέ – Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό – Γκριζμάν (88’ Γκριζμάν) – Μπενζεμά, Εμπαπέ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ (87’ Μεχμέντι) – Βίντμερ (73’ Εμπαμπού), Φρόιλερ, Τζάκα, Τζούμπερ (79’ Φάσναχτ) – Σακίρι (73’ Γκαβράνοβιτς) – Σεφέροβιτς (95’ Σαρ), Εμπολό (79’ Βάργκας).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.