Το πάρε - δώσε του ΟΦΗ και τα συμπεράσματα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ προχώρησε σε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του - Ποιοι έφυγαν και άφησαν κενό. Γράφει ο Δ. Πιτσουλάκης

Η θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον ανοιχτή παραμένει ανοιχτή (έως 17 Σεπτεμβρίου) η αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, για τις τελευταίες… πινελιές.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε τις κινήσεις του και με μια πρώτη εκτίμηση φαίνεται πως οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό τους, ενώ διαθέτουν και βάθος σαν ομάδα.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν 8 παίκτες, ενώ 12 ήταν εκείνοι που αποχαιρέτισαν. Αναλυτικά:

Ήρθαν:

Φιορίν Ντουρμισάι, Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, Φελίπε Γκαγιέγος, Μάικ φαν Ντάινεν, Τζον Τοράλ, Ντεβί Επασί, Μπρους Καμάου, Λάζαρος Λάμπρου.

Έφυγαν:

Φάμπιο Στάρτζεον, Νίκος Βαφέας, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Βαγιεμπά Σακόρ, Θοδωρής Μίγγος, Γιώργος Σουρνάκης, Ρικάρντο Βαζ, Ναζαρίνο Σολίς, Μανώλης Σμπώκος, Φελίπε Σόουζα Φερέιρα, Αντριάν Σαρδινέρο, Βαγγέλης Νοικοκυράκης.

Οι ενδεκαδάτοι και τα συμπεράσματα

Αν θελήσει κάποιος να βάλει στη… ζυγαριά το πάρε-δώσε το ηρακλειώτικου συλλόγου, είναι γεγονός πως το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια είναι κερδισμένο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο «καθρέπτης» είναι το γήπεδο, οπότε στο χορτάρι θ’ αποδειχθεί αν ο ΟΦΗ ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε.

Σε θεωρητικό επίπεδο, πάντως, εκείνοι που ήρθαν αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα απ’ αυτούς που αποχώρησαν.

Από τους νεοφερμένους, οι Ντουρμισάι, Πασαλίδης, Επασί και Λάμπρου μοιάζουν ενδεκαδάτοι, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει με Τοράλ και Γκαγιέγος, παρόλο που στα χαφ ο συναγωνισμός θα είναι τεράστιος, καθώς το δίδυμο των Μεγιάδο-Νέιρα δύσκολα «σπάει».

Ποιοι θα... λείψουν

Στην αντίπερα όχθη, απ’ όλους όσοι δε συνεχίζουν, ουσιαστικά κενό αφήνουν μονάχα οι Στάρτζεον και Σαρδινέρο. Οι υπόλοιποι λογίζονταν ως αναπληρωματικοί και δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Στον Όμιλο, άλλωστε, έχουν μπροστά τους ακόμη δύο εβδομάδες για κάποια επιπλέον προσθήκη, αφού δεν αποκλείεται να κινηθούν για άλλο ένα εξτρέμ. Είναι πιθανό, δηλαδή, να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο από την αγορά των ελεύθερων.

Η αρχική εικόνα δείχνει πως οι «ασπρόμαυροι» είναι δυνατότεροι από την προηγούμενη σεζόν. Τώρα καλούνται να δουλέψουν σκληρά και να δημιουργήσουν ένα σύνολο, το οποίο θα σταθεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα, χωρίς να επαναληφθούν οι περυσινές «ανορθογραφίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Podcast: Το «ταμείο» των μεταγραφών του ΟΦΗ και ο δεύτερος εξτρέμ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.