Η επικύρωση της βαθμολογίας και η... απειλή του Κούγια

Super League

Σήμερα θα επικυρωθούν οι θέσεις σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Τι ισχύει με την περίπτωση της νέας καταγγελίας της ΑΕΛ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευνοήθηκε τελικώς και πήρε πίσω τους 5 βαθμούς στέλνοντας τον ΟΦΗ στα πλέι άουτ και αφήνοντας την ΑΕΛ να «φωνάζει» και να απειλεί με νέα καταγγελία κατά του ΠΑΣ.

Σήμερα στις 16:00 θα λάβει χώρα η συνεδρίαση της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας και την επικύρωση των θέσεων σε πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ θα γίνει και η κλήρωση για τα δύο μίνι πρωταθλήματα.

Ο ΟΦΗ, ο οποίος θα δώσει 7 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 4 στο «Γεντί Κουλέ», θα μάθει απόψε το πρόγραμμα και τον πρώτο αντίπαλο για το προσεχές Σάββατο (θυμίζουμε πως τα πλέι άουτ θα διεξάγονται Σάββατο).

Όλα αυτά βέβαια με έναν σημαντικό αστερίσκο που αφορά τη στάση της Λάρισας και δη του Αλέξη Κούγια. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ το απόγευμα της Τρίτης, μετά την απόφαση για τον ΠΑΣ, ζήτησε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να προχωρήσει σε νέα διαδικασία και με δεδικασμένο την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που δέχθηκε ότι η παράβαση έγινε, να εκδώσει νέο πόρισμα για την νέα παράβαση που δεν έχει παραγραφεί και να ζητήσει από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΣ. «Εφόσον η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη δίωξη, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καταθέσει νέα καταγγελία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Τι σημαίνει αυτό; Αν επικυρωθεί η βαθμολογία -που εκτός τρομερού απροόπτου, θα επικυρωθεί- η όποια καταγγελία της Λάρισας ουσιαστικά θα πάει για την επόμενη σεζόν. Αν, δηλαδή, υπάρξει τιμωρία του ΠΑΣ αυτή θα αφορά τη νέα περίοδο. Για την τρέχουσα σεζόν δεν υπάρχει λόγος νέων... αναταραχών και τα δεδομένα είναι ότι ο ΟΦΗ θα παίξει τελικά στα πλέι άουτ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.