Η ΕΠΣΗ ζητάει μοριοδότηση από την ΓΓΑ για τους παίκτες της Μικτής

17:25 | 22/06/2022

Με επιστολή της προς την ΓΓΑ και τον Γιώργο Μαυρωτά, η ΕΠΣΗ ζήτησε να μοριοδοτηθούν οι παίκτες της Μικτής Κ15 που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣΗ:

«Προς Το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Οι Μικτές Ομάδες Κ15 (γεν. 2007-2008) και Κ17 (γεν. 2005-2006) της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων διοργάνωσης ΕΠΟ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Μια διοργάνωση που έγινε εν μέσω σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω νόσησης και αναβολές αγώνων, με αποτέλεσμα να διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου.

Επειδή οι αθλητές – ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν – αγωνίζονται στο ως άνω πανελλήνιο πρωτάθλημα παίρνουν μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της επιλογής τους), εφόσον οι ομάδες τους καταταγούν από την 1η έως την 3η θέση, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στον ισχύοντα νόμο, έτσι ώστε οι αθλητές – ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα νόσησαν από κορωνοϊό COVID – 19, να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής τους στους αγώνες από 50% + έναν αγώνα σε 30% + έναν αγώνα.

Αν υπάρξει στον ισχύοντα νόμο μία ειδική διάταξη μόνον για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2021/2022, θα ήταν προς όφελος των αθλητών – ποδοσφαιριστών που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να είναι συνεπείς τόσο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όσο και τις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερη σοβαρότητα το παραπάνω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΙΤΗΣ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.