Η ΕΡΤ θέλει να «βάλει βόμβα» σε τηλεοπτικά και VAR

SMS
10:40 | 22/08/2019

Το θέμα που προέκυψε αναφορικά με το δημοσίευμα εφημερίδας για τη στάση της ΕΡΤ ενόψει πρεμιέρας Super League, έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από το ότι δεν θα μεταδοθούν τρία ματς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», η ΕΡΤ ενημέρωσε τη Λίγκα ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες της πρεμιέρας Λαμία-Παναθηναϊκός, Άρης-ΟΦΗ και Ατρόμητος-Λάρισα. Η Δημόσια τηλεόραση θέλει να διατηρήσει στο πρόγραμμά της τα εντός έδρας ματς τεσσάρων εκ των πέντε ομάδων (Άρη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη) με μείωση 12% με βάση τα περσινά συμφωνηθέντα και ουσιαστικά η συγκεκριμένη απειλή είναι μία κίνηση τακτικής και ένας μοχλός πίεσης.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το τηλεοπτικό και το ενδεχόμενο να μη δείξει το προσεχές διήμερο τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το θέμα είναι το VAR, αφού σε περίπτωση που κάποιο ματς διεξαχθεί χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, δημιουργεί θέματα με τη χρήση του VAR και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι η NOVA θα είναι η εταιρεία παραγωγής για τα παιχνίδια του πρώτου γύρου σε ολόκληρη της Super League, κάτι που σημαίνει πως και αυτά των 5 της ΕΡΤ θα έχουν παραγωγή από το συνδρομητικό κανάλι. Βάσει αυτού, το Άρης-ΟΦΗ θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, εκτός αν η ΕΡΤ το πάει τελικά στα άκρα και κάνει πράξη την απειλή της.

Τονίζουμε ξανά, όμως, ότι το θέμα είναι πιο περίπλοκο αν δεν υπάρξει μετάδοση αγώνων, αφού δεν θα μπορεί να γίνει και χρήση του VAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρης - ΟΦΗ: Ζωντανά από την ΕΡΤ σε παραγωγή της... Nova!

Ποιοι «σφυρίζουν» τα ματς της πρεμιέρας και ποιοι είναι υπεύθυνοι VAR

Δείτε τη δοκιμή του VAR στο Γεντί Κουλέ

Οι αλλαγές στις δύο πρώτες αγωνιστικές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.