Η Εθνική, ο Αναστασιάδης και το... Παγκρήτιο

SMS

Η Εθνική σε νέα εποχή με έδρα το Παγκρήτιο; Γράφει στο Capitano.gr ο Γιάννης Χαμαλάκης.

Η αποτυχημένη πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League, μοιραία έφερε και την απομάκρυνση του Μίχαελ Σκίμπε από τον πάγκο της ομάδας, έτσι η φήμη που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες έγινε πραγματικότητα. Σκίμπε Out - Αναστασιάδης In.

  • Ο απολογισμός του Σκίμπε

Σε 27 αγώνες έμεινε στον πάγκο της Εθνικής ο Γερμανός τεχνικός. Με 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες αποχαιρετάει την ομάδα μας. Μια αδιάφορη πορεία, χωρίς έντονες στιγμές και με περισσότερα ''στεναχωρημένα'' αποτελέσματα. Το φιλικό ''διπλό'' στην Ολλανδία στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2016, και οι παθιασμένες εμφανίσεις σε Βοσνία και Βέλγιο, για τα προκριματικά του περασμένου Μουντιάλ, ότι καλύτερο μπορούμε να θυμόμαστε από την θητεία του Γερμανού κόουτς.

aggelos1.jpg#asset:45708


  • Εποχή Άγγελου Αναστασιάδη

Παράλληλα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) την πρόσληψη του Αγγελου Αναστασιάδη. Ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει για συνεργασία με διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε και ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020.

Με μεγάλη προπονητική διαδρομή, ο συμπαθής Άγγελος είναι πλέον ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός. Προπονητής - μαχητής, με έμφαση στην πειθαρχία, ο Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρα μια επιλογή με στόχο την τόνωση του ηθικού των παικτών και την ''βελτίωση'' των αποδυτηρίων. 

Με φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα, ο Άγγελος Αναστασιάδης μοιάζει μια ακόμα επιλογή... ανάγκης από την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία που τα τελευταία χρόνια κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, παίζει τα... ρέστα της με έναν άνθρωπο που ξέρει ότι θα παλέψει για να πετύχει. Ζητάμε από μια αποτυχημένη ομοσπονδία να πάρει μια σωστή απόφαση; Ουτοπικό. Η έλευση Αναστασιάδη αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ίσως, κάπως παρωχημένος ο Μακεδόνας τεχνικός, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι μια άλλη ιστορία. Η αγάπη του για το εθνόσημο, ίσως, αποδειχθεί ευεργετική...

  • Με έδρα το Παγκρήτιο;

Στα μέσα του Νοεμβρίου, η Εθνική θα δώσε τα δύο εντός έδρας εναπομείναντα παιχνίδια της για το Nations League. Με Φινλανδία και Εσθονία θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί ελπίζοντας σε.... πολλά θαύματα μαζί, όσον αφορά την πρόκριση. Ρεαλιστικά, τα παιχνίδια αυτά θα είναι η προετοιμασία ενόψει των προκριματικών που ξεκινούν το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα γίνονται διεργασίες για την έδρα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2020. Το ''κρύο'' ΟΑΚΑ δεν ικανοποιεί κανέναν, οι διεθνείς θέλουν Παγκρήτιο και η ομοσπονδία είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τα ''θέλω'' τους καθώς και να δώσει το στίγμα της νέας εποχής σε μια έδρα που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όμως, το θέμα του Παγκρητίου δεν είναι μια απλή ιστορία. Το στέγαστρο και οι εργασίες που απαιτούν χρόνο, με στόχο τις προϋποθέσεις της UEFA για μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Άλλωστε, το έργο αναμένεται να είναι κομβικό για την βιωσιμότητα του Παγκρητίου και στον Δήμο Ηρακλείου δεν βιάζονται, κάνοντας προσεκτικά ''βήματα''. Από την άλλη, η ΕΠΣΗ προσπαθεί να ''τρέξει'' τις διεργασίες ώστε η Εθνική να έρθει από τον Μάρτιο στο Ηράκλειο. Η βούληση όλων είναι δεδομένη. 

  • Θα παίξει ρόλο η πρόσφατη... ''επίθεση'';

Άραγε, η πρόσφατη... επίθεση της ΕΠΣΗ που αναφέρθηκε σε ''ανεπίτρεπτη συμπεριφορά αιρετών του δήμου Ηρακλείου προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου'', με αφορμή την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών-Γυναικών θα λειτουργήσει ανασταλτικά; Ή μήπως θα ''σβήσει η φωτιά'' έπειτα από τις απαντήσεις του Δήμου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Μην ξεχνάμε ότι Δήμος και ΕΠΣΗ είναι οι δύο σημαντικοί φορείς των διοργανώσεων των ποδοσφαιρικών αγώνων στο Παγκρήτιο...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.