Η ευκαιρία της 5ης θέσης και η σοβαρότητα που απαιτείται

ΟΦΗ

Τα νέα δεδομένα ας ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τον ΟΦΗ τώρα που ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν είναι σε εξέλιξη.

Και να που το νέο πρωτάθλημα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό στο χθεσινό τελικό άλλαξε τον «χάρτη» των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» για τη μεθεπόμενη σεζόν και δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Με την κατάκτηση του Conference League η Ελλάδα κέρδισε μία έξτρα θέση στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό; Η χώρα μας θα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2025-2026. Αυτό αυτομάτως αλλάζει τα πλέι οφ της επόμενης σεζόν που πλέον αποκτούν τεραστιο κίνητρο, αφού οι 5 από τις 6 ομάδες που θα συμμετάσχουν θα κερδίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε αντίθεση με φέτος που οι θέσεις για την Ευρώπη ήταν μόλις 4 και τις πήραν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Ο ΟΦΗ του χρόνου, όπως κάθε χρονιά, θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη εξάδα ώστε να αποφύγει την άχαρη διαδικασία των πλέι άουτ και να παίξει στα πλέι οφ. Με τα νέα δεδομένα όποιος πάρει μέρος στα πλέι οφ μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη, εκτός αν έχει τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες πέντε ομάδες (όπως έγινε, για παράδειγμα, φέτος με τη Λαμία).

H εξέλιξη και οι αλλαγές που έρχονται μετά την επιτυχία του Ολυμπιακού ας ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τον ΟΦΗ τώρα που ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν ουκ ολίγες λεπτομέρειες. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός και ήρθε ώρα για πράξεις.

Ο Μιχάλης Μπούσης έχει το μαχαίρι, έχει και το καρπούζι. Ούτε τρελά λεφτά χρειάζονται, ούτε υπερβάσεις. Ποδοσφαιρική λογική απαιτείται και σωστές κινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Μπροστά ανοίγεται μία ευκαιρία, ας μη πάει χαμένη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.