Η Ευρωπαϊκή Super League πλήρωσε 4 εκ. ευρώ για ένα έργο που δεν ξεκίνησε ποτέ

21:31 | 10/12/2021

Δύο μεγάλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες και μια ομάδα οκτώ πρακτορείων μέσων ενημέρωσης πληρώθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ τους μήνες πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής Super League.

Το αναφέρει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας έτσι την περαιτέρω επένδυση των συλλόγων που συμμετείχαν σε ένα πρότζεκτ που γεννήθηκε και «πέθανε» μέσα σε 48 ώρες.

Η δικηγορική εταιρεία Clifford Chance LLP με έδρα το Λονδίνο έλαβε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού, με δραστηριότητες νομικής συνδρομής ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Latham & Watkins LLP, η οποία έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, έλαβε -και πάλι σύμφωνα με το Bloomberg- 1,3 εκατ. ευρώ.

Έξι γραφεία δημοσίων σχέσεων και δύο άλλες εταιρείες που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης πληρώθηκαν 800.000 ευρώ έως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ δύο οίκοι αξιολόγησης μοιράστηκαν επίσης αποζημίωση 345.000 ευρώ.

Αν και τα έξοδα ήταν μικρά σε σύγκριση με το συνολικό μέγεθος του έργου των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι επενδύσεις των συλλόγων δείχνουν ότι το έργο για το αποσχιστικό αυτό τουρνουά είχε μεγάλη περίοδο κυοφορίας, αν και μετά την επίσημη ανακοίνωση η ιδέα καταργήθηκε γρήγορα, τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη μορφή της.

Οι ομάδες αποσύρθηκαν γρήγορα από το έργο, που χρηματοδοτήθηκε από την JP Morgan Chase & Co., λόγω της μεγάλης αντίδρασης από την πολιτική, τους φιλάθλους κι άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του ποδοσφαίρου, ειδικά την UEFA.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.