Η φάση είναι «όποιος προλάβει»

Απόψεις

Ο βαθμός ετοιμότητας του ΟΦΗ και των ανταγωνιστών του και η νίκη επί του Άρη που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Σε έξι αγωνιστικές ο ΟΦΗ έχει κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι, αυτό με τον Άρη. Ματς υψηλών απαιτήσεων και αντοχών, είδαμε τι έχει κάνει η ομάδα του Μάντζιου από το «Γεντί Κουλέ» και μετά, back to back νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ δεν έχτισε πάνω στη καθαρή και δίκαιη νίκη, ακολούθησε η κακή εμφάνιση με τον Λεβαδειακό και η εξίσου κακή, στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, εμφάνιση με τον Παναιτωλικό. Στο μεσοδιάστημα ήρθε η δίκαιη πρόκριση επί της ομάδας του Αγρινίου.

Σκαμπανεβάσματα λέγονται αυτά. Η έλλειψη σταθερότητας που οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος. Βελτιώθηκε στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, θέλει να βελτιωθεί κι άλλο στη δεύτερη που ακολουθεί, αλλά προηγείται το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω χθες κέρδισε τη Λαμία και πήρε ψυχολογία στο χειρότερο, για τον ΟΦΗ, χρονικό σημείο.

Ο ΟΦΗ δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο παρουσιάζεται μετά την ήττα και -κυρίως- την εμφάνιση της Κυριακής. Είναι μία ομάδα, όπως σχεδόν όλες της φετινής Σούπερ Λιγκ, που άργησε να συμπληρώσει το ρόστερ της. Είναι, επίσης, μία ομάδα, όπως σχεδόν όλες της Σούπερ Λιγκ, που δεν είναι έτοιμη. Δείτε τους υπόλοιπους.

Πάνω, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση ο ΟΦΗ πρέπει να ρολάρει, να γίνει ομάδα, να δέσει. Θέλει αποτελέσματα για να κερδίσει χρόνο και ηρεμία. Μετά τον Άρη παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία, αλλά όλοι ανέβηκαν σε ένα σύννεφο ενθουσιασμού λες και τελείωσε η χρονιά. Ο Δέλλας το είπε και το ξαναείπε: τέλος ο Άρης, πάμε παρακάτω.

Κόντρα σε Λεβαδειακό και Παναιτωλικό φάνηκαν οι αδυναμίες της ομάδας κυρίως ως προς τη διαχείριση ενός αγώνα. Ένας κανονικός ΟΦΗ το 1-0 του Μπαΐνοβιτς θα έπρεπε να το κάνει 2-0 και όλα καλά, πάμε σπίτια μας. Ο ΟΦΗ, όμως, που ακόμα δεν έχει δέσει ως ομάδα και θέλει δουλειά, δεν έχει αποκτήσει τη διάρκεια που απαιτείται, συνεχίζει να έχει, ανησυχητικά μεγάλα, κενά διαστήματα και έτσι πολλές φορές κάνει τους αντιπάλους του να μοιάζουν με τη... Μάντσεστερ Σίτι.

Οι πραγματικές δυνατότητες του ΟΦΗ δεν είναι ούτε αυτές κόντρα στον Άρη, αλλά ούτε αυτές την Κυριακή απέναντι στον Παναιτωλικό. Ισορροπία λέγεται αυτό κάτι που δεν έχει τούτη τη στιγμή. Και δεν μιλάω μόνο για αγωνιστική ισορροπία, αλλά και αυτή των συναισθημάτων.

Θα έλεγε κάποιος ότι η νίκη επί του Άρη του έκανε κακό. Υπερβολή; Αν το δούμε ως προς το πως διαχειρίστηκαν άπαντες αυτό το αποτέλεσμα, καταλήγουμε εύλογα στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Η χρονιά είναι μεγάλη και μεγάλη πρέπει να είναι και η υπομονή. Ο ΟΦΗ έχει καλό ρόστερ δεν χωράει αμφιβολία, αλλά πλέον καλό ρόστερ έχουν και οι ανταγωνιστές του. Το θέμα είναι πότε θα δέσει και θα παρουσιαστεί έτοιμος. Μέχρι τώρα τον σώζει η γενικότερη κατάσταση των ομάδων στο εφετινό πρωτάθλημα. Ανέτοιμες είναι όλες. Αν, όμως, ο ΟΦΗ βελτιωθεί πριν από αυτούς τότε μπορεί να χτίσει ψυχολογία και αποτελέσματα. Οποιος προλάβει δηλαδή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.